Έρευνα: Τι προσδοκά ο εμπορικός κόσμος της Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2023 08:14 Έρευνα: Τι προσδοκά ο εμπορικός κόσμος της Λαμίας

Ανησυχίες αλλά και συγκρατημένη αισιοδοξία ότι κάτι μπορεί να αλλάξει…

Έρευνα μεταξύ των ενεργών μελών του, πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας, θέλοντας να καταγράψει την πραγματική κατάσταση που βιώνουν οι επιχειρήσεις στη Φθιωτική πρωτεύουσα, αλλά και να συγκεντρώσουν προτάσεις που θα καταστήσουν βιώσιμη την επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας.

Ο Πρόεδρος του ΕΣΛ Ηλίας Κεφαλάς, μιλώντας στο LamiaReport, επιβεβαίωσε τις ανησυχίες των συναδέλφων του για το μέλλον των επιχειρήσεων τους, τονίζοντας ότι υπάρχει πάντως αισιοδοξία ότι κάτι μπορεί να αλλάξει αν υπάρξει μεγαλύτερη προσέλκυση επισκεπτών στην πόλη μας.

«Η έρευνα έγινε με ερωτηματολόγιο πολλαπλών επιλογών και αναλύθηκαν με σχετικό πρόγραμμα. Γενικά καταγράφεται μια στασιμότητα ή μειώσεις στους τζίρους των καταστημάτων που ομολογουμένως προβληματίζει τους συναδέλφους για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους. Ωστόσο υπάρχει μια αισιοδοξία από τους περισσότερους, αναζητώντας την ανάπτυξη, που θα έρθει μέσω προσέλκυσης ξένων καταναλωτών, εκτός περιοχής και αναφερόμαστε στον τουρισμό, τους φοιτητές, τον αθλητισμό, την επαναλειτουργία του ΚΕΥΠ κλπ.», μας λέει ο κ. Κεφαλάς και προσθέτει τους άλλους δύο σημαντικούς παράγοντες που «τρώει» τις επιχειρήσεις και είναι η ακρίβεια και το ενεργειακό κόστος, τα οποία όλα «ψαλιδίζουν» επίσης την αγοραστική δύναμη του καταναλωτή.

Οι ερωτήσεις που απαντήθηκαν από τα μέλη του Εμπορικού ήταν:

1. Κατά το πρώτο 6μηνο του 2023 η επιχείρησή σας παρουσίασε:

2. Ποιον θεωρείτε ως το σημαντικότερο παράγοντα ομαλής λειτουργίας της επιχείρησή σας: (Αύξουσα σειρά προτεραιότητας 1-7)

3. Ποιον θεωρείτε ως το σημαντικότερο παράγοντα μείωσης /επιβράδυνσης του ρυθμού κατανάλωσης των πολιτών, ποσοτικά και αξιακά. ( Έως 3 προτιμήσεις)

4. Ποιες θεσμοθετημένες 8 Κυριακές θα επιθυμούσατε να λειτουργεί η αγορά της Λαμίας; ( Αύξουσα σειρά προτίμησης 1 έως 8)

5. Επιθυμείτε να κλείνει η αγορά το Σάββατο κατά τους μήνες Ιούλιο - Αύγουστο;

6. Ποιό θεωρείται ως ενδεδειγμένο απογευματινό ωράριο τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο – Αύγουστο;

7. Τοποθετήστε με αύξουσα σειρά τις προτεινόμενες λύσεις για την τόνωση της αγοράς, για καλύτερη πρόσβαση και εικόνα στο κέντρο της πόλης.

8. Η επιχείρησή σας καλύπτεται από το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας του Εμπορικού Συλλόγου;

9. Ως βάση συζήτησης, πως θα κρίνατε τη δημιουργία από τον Εμπορικό Σύλλογο, κοινής κάρτας επιβράβευσης- συλλογής/εξαργύρωσης πόντων, ενημέρωσης προσφορών -παροχών, προς το καταναλωτικό κοινό της πόλης, με τη συμμετοχή καταστημάτων αποκλειστικά των μελών. (Θα προηγηθεί επικοινωνία, διαβούλευση και συμφωνία των μελών πριν από οποιαδήποτε απόφαση επί του θέματος).

(Το δείγμα αποτέλεσαν 156 ερωτηματολόγια από ένα σύνολο περίπου 350 μελών του ΕΣΛ)

Δείτε παρακάτω τις απαντήσεις που έδωσαν οι έμποροι της Λαμίας και το σχολιασμό του κ. Κεφαλά επί των αποτελεσμάτων:

Διαβάστε επίσης: Ηλίας Κεφαλάς: «Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση