Διαμαρτυρία των Ρομά έξω από τα Δικαστήρια Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2023 07:55 Διαμαρτυρία των Ρομά έξω από τα Δικαστήρια Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Ζητούν να τοποθετηθούν άμεσα στην Καμηλόβρυση τα κοντέινερ που βρίσκονται παρατημένα στον όρχο οχημάτων του Δήμου στη Μεγάλη Βρύση…

Έξω από τα Δικαστήρια Λαμίας στην οδό Καποδιστρίου, βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής (10/11/23) δεκάδες Ρομά, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά για τις επικρατούσες συνθήκες στον καταυλισμό στην Καμηλόβρυση, την στιγμή που δεκάδες κοντέινερ παραμένουν ανεκμετάλλευτα στον όρχο οχημάτων του Δήμου Λαμιέων στη Μεγάλη Βρύση.

«Έχουν έρθει 50 κοντέινερ από τις Δομές Προσφύγων που είναι για οικογένειες Ρομά και τα αφήνουν στο έλεος των κλεφτών αντί να μας τα δώσουν να στεγαστούν οικογένειες με μικρά παιδιά», λένε στο LamiaReport o Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ΡΟΜ «Λεωνίδας ο Σπαρτιάτης» Βαλάντης Χαλιλόπουλος και ο Αντιπρόεδρος υπεύθυνος για την Καμηλόβρυση Γιώργος Τσακίρης.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, μέσα στο κρύο και τη βροχή, χωρίς νερό και τα απαραίτητα για τα παιδιά που θέλουν να πάνε σχολείο. Ζητούμε απλά πράγματα και δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί μας φέρονται σαν να μην είμαστε Έλληνες πολίτες».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις:

Όπως καταγράφεται και στην αναφορά που κατατέθηκε από τη δικηγόρο Αργυρώ Καραφέρη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας, οι συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό της Καμηλόβρυσης, είναι άθλιες και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα ως ζήτημα από το Δήμο Λαμιέων.

Επιπλέον τα κοντέινερ ρημάζουν στο σημείο που τοποθετήθηκαν, έχοντας υποστεί φθορές σε air condition ψυγεία, πόρτες και ότι άλλο μπορούσε να αφαιρεθεί από αυτά, από άγνωστους δράστες, ενώ θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν ανάλογο αριθμό οικογενειών.

Δείτε και φωτογραφίες που τράβηξαν οι ίδιοι οι Ρομά από το χώρο που βρίσκονται τα κοντέινερ:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση