Απεργία και πορεία στο κέντρο της Λαμίας με τα σχολικά από τους Παιδικούς Σταθμούς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023 11:44 Απεργία και πορεία στο κέντρο της Λαμίας με τα σχολικά από τους Παιδικούς Σταθμούς

Ζητούν να ακουστούν τα προβλήματα και οι θέσεις τους..

Εντυπωσιακή μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Λαμίας, πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 28 Νοεμβρίου 2023, τα σχολικά λεωφορεία των ιδιωτικών Βρεφικών, Βρεφονηπιακών και Παιδικών σταθμών που συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Π.Ο.Σ.Ι.Π.Σ..

Διαμαρτύρονται για μια σειρά θεμάτων που αφορούν την εξέλιξή τους αλλά κυρίως τη βιωσιμότητά τους.

Δείτε βίντεο από την πορεία:

Ενδεικτικά σε δελτίο τύπου αναφέρουν:

• Τον περιορισμό εγγραφής παιδιών μόνον σε ηλικίες μικρότερες των τεσσάρων (4) ετών, δυνατότητα την οποία είχαν από το 1970 έως το 2019.

• Την τεράστια αύξηση του κόστους λειτουργίας των μονάδων τους εξαιτίας της χρήσης του Ηλεκτρονικού Παρουσιολογίου για τα παιδιά ωφελουμένων μέσω ΕΣΠΑ και παράλληλα τη δημιουργία πολύ μεγάλων γραφειοκρατικών εμποδίων λόγω στρέβλωσης εξελικτικά της δομής του συγκεκριμένου προγράμματος.

Με τη συμβολική κινητοποίησή τους ζητούν:

• Να υπαχθούν μόνιμα στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και να μην μετακινηθούν σε κανένα άλλο Υπουργείο, διότι η οικογένεια και η προσχολική ηλικία είναι αλληλένδετες.

• Να εκδοθεί συμπληρωματική - διευκρινιστική εγκύκλιος για τη λειτουργία του θεσμικού μας πλαισίου η οποία εκκρεμεί 6 χρόνια ήδη (Άνοιξη 2017).

• Να δημιουργηθεί κοινή επιτροπή με τα Υπουργεία για την επίλυση θεμάτων μας.

• Να συμμετάσχουν στη διαβούλευση και με προτάσεις όσον αφορά τη λήψη μέτρων για το Δημογραφικό.

• Να ξεκινήσει η διαδικασία απογραφής του Κλάδου τους.

• Να λάβουν τα οφειλόμενα 4 μηνών (ενώ διανύουν τον 5ο) του προγράμματος ΕΣΠΑ, καθώς σε κάθε Δομή οφείλονται χιλιάδες ευρώ.

Δείτε φωτογραφίες από την πορεία:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση