Xριστουγεννιάτικη μουσικοχορευτική εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023 12:08 Xριστουγεννιάτικη μουσικοχορευτική εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων Λαμίας

Το Λύκειον των Ελληνίδων Λαμίας σχεδίασε και θα πραγματοποιήσει στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων, τη μουσικοχορευτική εκδήλωση «ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ, ΧΑΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ» την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Μεγάλοι και μικροί χορευτές του Λυκείου θα παρουσιάσουν χορούς από την Θεσσαλία, την Μακεδονία και τη Θράκη πλαισιωμένοι από μουσικό σχήμα που απαρτίζουν καλλιτέχνες εγνωσμένου κύρους με ιδιαίτερες γνώσεις της παραδοσιακής μουσικής των περιοχών που θα παρουσιαστούν.
Μέσα από αφηγήσεις σχετικές με τα έθιμα των Χριστουγέννων που αναβιώνουν έως και σήμερα στην περιοχή των Σερρών, στην Δυτική Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία θα φέρουμε στο νου μας εικόνες μιας άλλης εποχής όταν οι άνθρωποι αυτές τις γιορτινές ημέρες επιδίδονταν σε ξεχωριστές
δραστηριότητες γεμάτες συμβολισμούς.
Η παρασκευή του Χριστόψωμου, οι «γουρνοχαρές», το στρώσιμο του αλάδωτου τραπεζιού με τα εννιά φαγητά, το κάψιμο του Χριστόξυλου στο τζάκι και τόσα άλλα κατακλύζουν τα νοικοκυριά της ελληνικής υπαίθρου.
Κυρίαρχο ρόλο στους γιορτασμούς των ημερών έχουν και τα παραδοσιακά κάλαντα που αντηχούν στις γειτονιές από παρέες αγοριών και ανδρών δίνοντας τον απαραίτητο χαρμόσυνο τόνο γεμίζοντας ευχές για υγεία κι ευημερία τους νοικοκύρηδες και καλούδια τους καλαντιστές.
Το κλίμα των ημερών θα αποδώσουν οι μικροί και μεγάλοι χορευτές του Λυκείου τραγουδώντας κάλαντα από την Νιγρίτα, την Κοζάνη ,την Θράκη και την Θεσσαλία και απαγγέλλοντας στίχους μεγάλων ποιητών μας που υμνούν την γέννηση του Θεανθρώπου.
Η συμμετοχή του Γυναικείου Βυζαντινού Χορού του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» που θα ψάλλει ύμνους των Χριστουγέννων θα δώσει την απαραίτητη θρησκευτική κατάνυξη.

Ευελπιστούμε η γιορταστική μας εκδήλωση να αφήσει έντονη τη σφραγίδα της στα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας.

Ας φέρουμε μαζί τα Χριστούγεννα στην πόλη μας!!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση