Στη Βουλή το θέμα του κλεισίματος του Υποκαταστήματος της Πειραιώς στην Αμφίκλεια από το Γ. Σαρακιώτη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023 15:32 Στη Βουλή το θέμα του κλεισίματος του Υποκαταστήματος της Πειραιώς στην Αμφίκλεια από το Γ. Σαρακιώτη

«Ένα ακόμη βήμα προς την ερήμωση και την εγκατάλειψη της περιοχής», σημειώνει στην ερώτηση του προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ο Βουλευτής Φθιώτιδας…

 Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, με αφορμή την αιφνίδια απόφαση αναστολής λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Αμφίκλεια.

Στο κείμενο της κοινοβουλευτικής παρέμβασής του, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρεται στην εν λόγω απόφαση ως «ένα ακόμη βήμα προς την ερήμωση και την εγκατάλειψη της περιοχής», τονίζοντας παράλληλα ότι «ο πληθυσμός της περιοχής είναι κατά κύριο λόγο γερασμένος και αδυνατεί να ευθυγραμμιστεί με τις απαιτήσεις των νέων ψηφιακών τεχνολογιών», ενώ προσθέτει ότι «δυστυχώς, κατά τα τελευταία έτη, οι αρνητικές εξελίξεις σε επίπεδο δομών και υπηρεσιών έχουν ωθήσει πολλούς από τους νεότερους συνανθρώπους μας στη φυγή τους από την Αμφίκλεια και συνολικά από τη Φθιώτιδα».

Ακολούθως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας υπογραμμίζει ότι τόσο η ύπαρξη πληθώρας οικονομικών δραστηριοτήτων, με έμφαση στον αγροτικό, στον κτηνοτροφικό και στον τουριστικό τομέα, όσο και το ορεινό ανάγλυφο της περιοχής επιτάσσουν τη συνέχιση της λειτουργίας του τραπεζικού υποκαταστήματος, για τη βέλτιστη δυνατή εξυπηρέτηση των κατοίκων, των επισκεπτών, αλλά και των δεκάδων επαγγελματιών.

Όπως τονίζει ο κ. Σαρακιώτης: «Μετά τη συγκοινωνιακή απομόνωση της Αμφίκλειας και της παραπαρνάσσιας περιοχής και την απουσία επαρκών δομών και υπηρεσιών, έρχεται τώρα να προστεθεί και η αιφνίδια απόφαση για την επικείμενη αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς. Η μετάβαση στο νέο ψηφιακό περιβάλλον τραπεζικών υπηρεσιών δεν μπορεί να αγνοεί τις κοινωνικές ανάγκες και να δυσχεραίνει, αντί να διευκολύνει, την καθημερινότητα των πολιτών. Οι κάτοικοι της Αμφίκλειας και των γειτονικών περιοχών αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον στον τόπο τους».

Διαβάστε εδώ την κοινοβουλευτική ερώτηση του Βουλευτή Φθιώτιδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση