Γ. Οικονόμου: Εξοπλισμός 2 εκατ. για την Αστυνομία στη Στερεά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 09:02 Γ. Οικονόμου: Εξοπλισμός 2 εκατ. για την Αστυνομία στη Στερεά

Υπεγράφη με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, η ένταξη στο Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2021-2027» η προμήθεια για 45 οχήματα, 30 ασύρματους, 12 ραντάρ και 21 αλκοολόμετρα…

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης (30/11) στο Υπουργείο με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό και υπέγραψαν την Ένταξη της Πράξης «Αστυνομικός Εξοπλισμός Οδικής Ασφάλειας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» στο Πρόγραμμα «Στερεά 2021-2027», ύψους 2.000.000 ευρώ, η οποία περιλαμβάνει σημαντικές προμήθειες -45 οχήματα διαφόρων τύπων, 30 ασύρματους, 12 ραντάρ και 21 αλκοολόμετρα μεταξύ άλλων- για την Ελληνική Αστυνομία στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Αναλυτικά:

• 15 Αστυνομικά Δίκυκλα υπηρεσιακού χρωματισμού

• 15 Επιβατικά Αστυνομικά αυτοκίνητα υπηρεσιακού χρωματισμού

• 3 Επιβατικά Αστυνομικά αυτοκίνητα ελευθέρου χρωματισμού

• 9 Αυτοκίνητα-αγροτικά 4Χ4 ειδικής κατασκευής υπηρεσιακού χρωματισμού

• 2 Αυτοκίνητα-αγροτικά 4Χ4 ειδικής κατασκευής ελευθέρου χρωματισμού

• 1 Γερανοφόρο Φορτηγό με πλατφόρμα και ανατρεπόμενα οχήματα υπηρεσιακού χρωματισμού

• 30 Ασύρματους πομποδέκτες αυτοκινήτων

• 12 Φορητά ραντάρ

• 21 Αλκοολόμετρα

• 2 Σετ 10 τεμαχίων Γυαλιά προσομοίωσης μέθης

• 1 Συσκευή προσομοίωσης ανατροπής – ατυχημάτων & ζώνης

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε:

«Με τον Περιφερειάρχη, κ. Φάνη Σπανό, υπογράψαμε την ένταξη στο Πρόγραμμα, ύψους 2.000.000 ευρώ, σημαντικών προμηθειών για την Ελληνική Αστυνομία στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: 45 οχήματα διαφόρων τύπων, ασύρματοι, υλικοτεχνική υποδομή που θα βοηθήσει πολύ στην τροχαία αστυνόμευση για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας απέναντι στην υπερβολική ταχύτητα, τη μέθη και μια σειρά από επικίνδυνες οδηγικές συμπεριφορές, με στόχο να εμπνεύσουμε ακόμη μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας.

Σε 1,5 χρόνο από σήμερα, από εδώ και πέρα ξεκινά η δική μας δέσμευση, μετά τη δέσμευση των χρημάτων με την υπογραφή της Πρόσκλησης, και οι Αστυνομικές Διευθύνσεις στη Στερεά Ελλάδα -στη Φθιώτιδα, την Ευρυτανία, την Εύβοια, τη Φωκίδα, τη Βοιωτία και την Ευρυτανία - θα μπορούν να εντάξουν στο στόλο τους σύγχρονα οχήματα και σύγχρονο εξοπλισμό, που θα διευκολύνει και θα ενισχύσει τη δράση και την αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας στους δρόμους της Στερεάς Ελλάδας, τις πόλεις και τα χωριά μας.

Με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είχαμε και θα εξακολουθούμε να έχουμε μια πολύ στενή συνεργασία με κοινό στόχο το αίσθημα ασφάλειας, τη σωστή εποπτεία στο πεδίο των αρμοδιοτήτων μας, έτσι ώστε να εξελίσσεται το έργο της ΕΛ.ΑΣ., προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη, κ. Σπανό θα είμαστε σε διαρκή συνεργασία για να είμαστε εντός των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης αυτού του πολύ χρήσιμου Προγράμματος για την Ελληνική Αστυνομία στη Στερεά Ελλάδα».

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, δήλωσε:

«Συναντηθήκαμε σήμερα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Οικονόμου, για να υπογράψουμε την ένταξη της Πράξης «Αστυνομικός Εξοπλισμός Οδικής Ασφάλειας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» στο Πρόγραμμα «Στερεά 2021-2027

Αποτελεί σημαντική Πράξη, ύψους 2.000.000 ευρώ για 45 αστυνομικά οχήματα, μαζί με τον ανάλογο εξοπλισμό, τα οποία θα προμηθευτεί η Ελληνική Αστυνομία και θα διοχετευτούν κατά την κρίση των επιτελών της στους δρόμους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την ασφάλεια των οδική και ατομική ασφάλεια των πολιτών.

Αυτού του είδους η πολυεπίπεδη συνεργασία Υπουργείου, Περιφέρειας και όλων των συναρμόδιων φορέων φέρνει αποτελέσματα, τα οποία φθάνουν στην κοινωνία και τον πολίτη με άμεσο τρόπο. Ευχαριστώ πολύ τον Υπουργό, κ. Γιάννη Οικονόμου, για τη συνεργασία που οδήγησε στην Πράξη Ένταξης και προσβλέπουμε σε σύντομο χρόνο η ΕΛ.ΑΣ. να αποκτήσει αυτό τον εξοπλισμό επ' ωφελεία της κοινωνίας μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση