Επίσκεψη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 5ου ΓΕΛ Λαμίας στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2023 10:29 Επίσκεψη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 5ου ΓΕΛ Λαμίας στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο (ΦΩΤΟ)

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λαμίας επισκέφτηκε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου ΓΕΛ Λαμίας την Τετάρτη 6/12/23, με αντιπροσωπεία μαθητών συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή του σχολείου κ.Φύκα.

Η υποδοχή έγινε μέσα σε ένα ζεστό και φιλικό κλίμα από την Υποδιευθύντρια του Ειδικού Σχολείου κα Φεράτη και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Αρχικά έγινε αναφορά στο έργο και στη λειτουργία του σχολείου καθώς και στις δραστηριότητες που γίνονται καθημερινά με την ενεργό συμμετοχή των παιδιών ενώ ακολούθησε ενημερωτική ομιλία για τις μορφές αναπηρίας που συναντάμε πιο συχνά δίνοντας έμφαση στον αυτισμό και τα χαρακτηριστικά του. Οι μαθητές του 5ου ΓΕΛ είχαν την ευκαιρία μέσα από βιωματικές δράσεις και υπό την καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτών να μάθουν για τις εναλλακτικές μεθόδους εκμάθησης της γλώσσας των τυφλών και κωφών ατόμων όπως η γραφή Braille και η νοηματική γλώσσα.

Στη συνέχεια τα παιδιά αφού γνωρίστηκαν μεταξύ τους χωρίστηκαν σε ομάδες και ασχολήθηκαν με Χριστουγεννιάτικες κατασκευές και αθλητικές δραστηριότητες.

Τα μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου ΓΕΛ προσέφεραν στο Ειδικό σχολείο υλικά για κατασκευές και γλυκίσματα ενώ αξίζει να επισημανθεί ότι η επίσκεψη ήταν αφιερωμένη στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση