Εγκαινιάστηκε το Ψηφιακό Μουσείο στον Αχινό Στυλίδας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023 11:45 Εγκαινιάστηκε το Ψηφιακό Μουσείο στον Αχινό Στυλίδας

«Εγκαινιάστηκε και παραδίδεται σήμερα ένα ακόμη μεγάλο έργο, μια πολύτιμη παρακαταθήκη, που εντάσσεται στο πλαίσιο της ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος του Δήμου Στυλίδας με ψηφιακά και διαδραστικά μέσα....», δήλωσε η κ. Βιργινία Στεργίου.

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών και με τις ευλογίες αυτού, αλλά και παρουσία του νέου Δημάρχου Στυλίδας Γιάννη Αποστόλου, τελέστηκαν τα εγκαίνια της “Ψηφιακής Διαδραστικής Έκθεσης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Στυλίδας”, στον χώρο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Αχινού, που πήρε ξανά ζωή και διαμορφώθηκε κατάλληλα ώστε να “φιλοξενήσει” ένα ψηφιακό μουσείο που θα δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να επισκεφθεί ψηφιακά, ακόμη και με τρισδιάστατη απεικόνιση, τα ιστορικά μοναστήρια της περιοχής μας και να μάθει την ιστορία τους.

«Η χρηματοδότηση ήταν από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του Υπουργείου Εσωτερικών και στόχος ήταν η ανάδειξη της ιστορικής κοινότητας του Αχινού μέσα από την αναβάθμιση του πολιτιστικού αποθέματος και της πολιτιστικής κληρονομιάς του δήμου μας, με έμφαση στην αξιοποίηση των νέων δημιουργικών μέσων, τα οποία και ζωντανεύουν και παρουσιάζουν τις πέντε ιστορικές Μονές του δήμου μας, τις οποίες είχε μελετήσει και καταγράψει ο τότε Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και νυν Αντιπρύτανης κ. Χρήστος Καραγιάννης, σε συνεργασία με τον Δήμο Στυλίδας και με την πολύτιμη βοήθεια της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας του Τμήματος Πληροφορικής του ΕΚΠΑ κ. Αθανασίας Αλωνιστιώτη, με τη συμβολή των οποίων το όραμα πήρε σάρκα και οστά και για αυτό τους ευχαριστούμε θερμά.

Σε περιόδους δύσκολες για την τοπική αυτοδιοίκηση, εμείς προχωρήσαμε στη σύνταξη των μελετών, στη χρηματοδότηση και τη δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου και εν τέλει στην υλοποίησή του, δημιουργώντας μια σπουδαία πολιτιστική υποδομή, που έλειπε, και η οποία ακολουθεί τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις καινοτόμες εφαρμογές.

Ουσιαστικά, αναγεννήσαμε έναν ιστορικό χώρο, δημιουργώντας ένα νέο σημείο αναφοράς του οποίου η θέση, η χρήση και η ιστορικότητά του αναβαθμίζει τουριστικά, αισθητικά και λειτουργικά τον δήμο μας και μας καθιστά υπερήφανους για την παρακαταθήκη που αφήνουμε, κυρίως, στις νέες γενιές που μέσα από εκπαιδευτικές επισκέψεις θα έρθουν σε επαφή με τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής μας....», είπε μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση