Ήλιος με δόντια και θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν σε Φθιώτιδα και Στερεά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023 11:20 Ήλιος με δόντια και θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν σε Φθιώτιδα και Στερεά

Ανεβαίνει ο υδράργυρος για τα Χριστούγεννα…

Ίδια γεύση στην ηπειρωτική χώρα το πρωινό της Τρίτης 19 Δεκεμβρίου, με τον υδράργυρο να έχει κατρακυλήσει σε αρνητικούς αριθμούς.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε 80 περιοχές είχαμε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, σε σύνολο 489 σταθμών. Το προηγούμενο 24ωρο θυμίζουμε ότι οι σταθμοί που κατέγραψαν αρνητική θερμοκρασία, ήταν 137.

Οι οκτώ χαμηλότερες θερμοκρασίες φαίνονται στον παρακάτω πίνακα, όπου σημειώθηκε η έκπληξη και δεν υπάρχει περιοχή της Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας:

Βέβαια η Βουτύρω στο Καρπενήσι βρίσκεται στη 10αδα με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες καθώς το πρωί το θερμόμετρο έδειξε -3,2.

Αρνητικές θερμοκρασίες στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είχαμε και στις παρακάτω περιοχές:

Μαυρολιθάρι -2,7

Λιβάδι Παρνασσού -1,5

Κορομηλιά Δομοκού -1,1

Βούζι Δομοκού -0,9

Βαθιά Λογγά Αμφίκλειας -0,7

Λευκοχώρι Ελάτειας -0,6

Λιβαδειά -0,3

Νέο Μοναστήρι -0,1

Επίσης στο σταθμό των Θερμοπυλών, στις 07:30’ το πρωί έδειχνε «μηδέν».

Σε σχέση με το κρύο της Δευτέρας βλέπουμε μια ελάχιστη διαφορά προς τα πάνω, όμως η πρόβλεψη είναι ότι αυτό θα αλλάξει το επόμενο 24ωρο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Πολύ κρύο και στη Λαμία με τον επίσημο σταθμό του meteo.gr στο 3ο ΓΕΛ Λαμίας να καταγράφει 5,1 βαθμούς, ωστόσο ο μετεωρολογικός σταθμός στο 1ο ΕΠΑΛ στη Βόρεια Λαμία, έδειξε 3,1 βαθμούς στις 07:09’ το πρωί.

Πάντως, ο πρωινός ήλιος με… δόντια, θα ζεστάνει περαιτέρω όλη τη χώρα, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει ακόμη και στους 17 βαθμούς στη Λαμία.

Νεφώσεις παροδικά ενισχυμένες, με πιθανότητα βροχής, υπάρχει για το βράδυ της Τετάρτης (20/12) ωστόσο για το υπόλοιπο της εβδομάδας και μέχρι ανήμερα τα Χριστούγεννα δε φαίνεται να μας απασχολούν κάποια καιρικά φαινόμενα. Μάλιστα ανήμερα της γιορτής της γέννησης του Θεανθρώπου οι προβλέψεις θέλουν θερμοκρασίες στους 18 βαθμούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση