Τέσσερις φίλοι εγκλωβίστηκαν σε απόκρημνο σημείο στην Εύβοια - ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2023 10:27 Τέσσερις φίλοι εγκλωβίστηκαν σε απόκρημνο σημείο στην Εύβοια - ΦΩΤΟ

Δείτε εικόνες από την ολονύχτια επιχείρηση της ορειβατικής ομάδας της 7ης ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό τους.

Μετά την περιπετειώδη διάσωση με ελικόπτερο ενός 38χρονου στο όρος Δίρφυς, οι Αρχές κινητοποιήθηκαν για την διάσωση τεσσάρων φίλων που εγκλωβίστηκαν τη νύχτα σε βραχώδες και απόκρημνο σημείο στο όρος Καντήλι στην Εύβοια.

Τέσσερις φίλοι και συμμαθητές από τα Λουτρά Αιδηψού, ηλικίας 28 ετών, αποφάσισαν χθες Σάββατο (30/12) να ανέβουν στην κορυφή του όρους Καντήλι (1.246 υψόμετρο) στη βορειοδυτική Εύβοια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport κατάφεραν νωρίς το απόγευμα να φτάσουν στην κορυφή και μετά από λίγο πήραν το δρόμο της επιστροφής.

Εκεί τα πράγματα άρχισαν να γίνονται δύσκολα όταν έπεσαν σε ομίχλη και άρχισαν να αποπροσανατολίζονται. Με τη βοήθεια του GPS προσπάθησαν να βρουν μονοπάτια, ωστόσο όσο η ώρα περνούσε και το σκοτάδι γινόταν πιο βαθύ, έφτασαν σε αδιέξοδο.

Πιο συγκεκριμένα εγκλωβίστηκαν σε πολύ απόκρημνο σημείο που δεν μπορούν ούτε να συνεχίσουν το κατέβασμα, αλλά ούτε και να ανέβουν αφού δεν είχαν τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Αργά το βράδυ ενημερώθηκε η 7η ΕΜΑΚ στη Λαμία και άμεσα πέντε άνδρες της Ορειβατικής Ομάδας (Ο.Ο.Ε.Δ.) έσπευσαν στο σημείο, που ήδη βρισκόντουσαν πυροσβέστες από το Μαντούδι και εθελοντές, που είχαν κινητοποιηθεί για να εντοπίσουν το στίγμα των τεσσάρων φίλων.

Τελικά μετά από ολονύχτια δύσκολη επιχείρηση, που ολοκληρώθηκε στις 4:00'  τα ξημερώματα περίπου και την οποία συντόνιζε ο ΔΙΠΥΝ Εύβοιας Πύραρχος Κωνσταντίνος Ψαρρός, οι τέσσερις 28χρονοι απεγκλωβίστηκαν καλά στην υγεία τους, μπαίνοντας έτσι αίσιο τέλος στην περιπέτειά τους.

Δείτε βίντεο από το δρόμο της επιστροφής αφού είχε γίνει ο απεγκλωβισμός:

Δείτε στις φωτογραφίες πόσο απόκρημνο και επικίνδυνο ήταν το σημείο που είχαν εγκλωβιστεί οι τέσσερις φίλοι:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση