Σταϊκούρας: Έμπρακτο το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τις πληγείσες περιοχές

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2024 08:33 Σταϊκούρας: Έμπρακτο το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τις πληγείσες περιοχές

Περιφέρεια Στερεάς και Δήμος Μακρακώμης χρηματοδοτούνται για την αποκατάσταση ζημιών από τον Daniel…

Για έμπρακτη στήριξη από την Κυβέρνηση των πληγεισών περιοχών από την κακοκαιρία Daniel τον περασμένο Σεπτέμβρη, μεταξύ των οποίων και η Φθιώτιδα, κάνει λόγο σε δελτίο τύπου ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς εντάσσεται στο ΤΠΑ του Υπουργείου Εσωτερικών 2021-2025 η πράξη ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, με χρηματοδότηση από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

Πρόκειται για την πράξη «Κάλυψη αναγκών διαχείρισης πλημμύρας Daniel Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας»,με αντικείμενο την αποκατάσταση των ζημιών σε τεχνικά έργα και στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο των Π.Ε. Φθιώτιδας και Εύβοιας που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel κατά την διάρκεια των έντονων πλημμυρικών φαινομένων.

Αφορά εργασίες καθαρισμού οδών από φερτά υλικά και καταπτώσεις, καθαρισμούς τάφρων των οδών και τεχνικών έργων από πέτρες, βράχους και κορμούς, καθαρισμούς ρεμάτων, τάφρων απορροής και αρδευτικών καναλιών, καθαρισμούς κατοικιών και πλημμυρισμένων κτιρίων, δημιουργία προσωρινών προσβάσεων για απεγκλωβισμούς και διασώσεις, κατασκευή αναχωμάτων σε ποταμούς και ρέματα, καθώς και άλλων εργασιών προς αποφυγή κινδύνων και αποκατάσταση προσβάσεων.

Ταυτόχρονα, με σχετική πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών, με τίτλο «Πρόγραμμα φυσικών καταστροφών για τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού V», ο Δήμος Μακρακώμης αναμένεται να χρηματοδοτηθεί εκτάκτως με 320.000 ευρώ, η οποία αφορά αποκαταστάσεις ζημιών από φυσική καταστροφή (Daniel).

«Η συνεργασία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τα συναρμόδια Υπουργεία, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τις Δημοτικές Αρχές, συνεχίζεται», καταλήγει ο κ Σταϊκούρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση