Σπανός: Εντός χρόνου προχωρούν τα έργα στη νέα γέφυρα Πούρνου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2024 22:46 Σπανός: Εντός χρόνου προχωρούν τα έργα στη νέα γέφυρα Πούρνου

Ξεκινά η τοποθέτηση χλοοτάπητα στα γήπεδα Πούρνου και Καθενών στο Δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων…

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός επέβλεψε σήμερα, Παρασκευή 05 Ιανουαρίου 2024, έργα που βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης στα όρια του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων.

Μαζί με τον Αν. Περιφερειάρχη Δημήτρη Βουρδάνο, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας Γιώργο Κελαϊδίτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνο Γαλάνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού & Μεταφορών Ευάγγελο Κούκουζα, τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Τάσο Βελισσαρίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Καινοτομίας Κωνσταντίνο Βαρδακώστα, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Κοινωνικής Μέριμνας Ευάγγελο Χαϊνά, τους Περιφερειακούς Συμβούλους Εύβοιας Βαγγέλη Βαβουλιώτη, Κώστα Πνευματικό και τον Δήμαρχο Διρφύων – Μεσσαπίων Γιώργο Ψαθά βρέθηκαν:

  • Στη γέφυρα Πούρνου, που εξυπηρετούσε την κυκλοφορία από και προς τους οικισμούς του Πούρνου και του Μίστρου και καταστράφηκε από το καιρικό φαινόμενο «Θάλεια». Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2023 και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον Ιούλιο του 2024. Πρόκειται για έργο αρχικού προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ, που χρηματοδοτεί και υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.  Η νέα γέφυρα κατασκευάζεται με τις σύγχρονες προδιαγραφές υδραυλικών έργων οδοποιίας, αυξάνοντας την ανθεκτικότητα της σε πλημμυρικά φαινόμενα.
  • Στα γήπεδα Πούρνου και Καθενών, όπου ξεκινούν οι εργασίες τοποθέτησης χλοοτάπητα. Πρόκειται για έργο αρχικού προϋπολογισμού 310.000 ευρώ. Ο Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων ανέλαβε τη μερική χρηματοδότηση του με 100.000 ευρώ, ενώ η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανέλαβε τη χρηματοδότηση ύψους 210.000 ευρώ, τη δημοπράτηση του έργου που ολοκληρώθηκε ήδη και την επίβλεψη της εκτέλεσης των εργασιών.

Μετά την επίβλεψη των εργασιών, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Κατασκευάζουμε νέα γέφυρα πριν τον Πούρνο και διαπιστώσαμε σήμερα ότι προχωρούν οι εργασίες με βάση το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα και κυρίως με σωστό τρόπο. Η νέα γέφυρα κατασκευάζεται με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές, ώστε να έχει υπερτριπλάσια υδραυλική παροχή και πολλαπλάσια αντοχή σε πλημμυρικά φαινόμενα! Είναι ένα ακόμη έργο που αποδεικνύει την ισχυρή μας βούληση να μην περιοριστούμε σε αποκαταστάσεις, αλλά να θωρακίσουμε τον τόπο μας από ακραία καιρικά φαινόμενα.

»Ξεκινούν παράλληλα οι εργασίες τοποθέτησης χλοοτάπητα και συστημάτων άρδευσης στα γήπεδα ποδοσφαίρου του Πούρνου και των Καθενών. Είναι δυο ακόμη αθλητικά έργα, που αποζητούσε η τοπική κοινωνία και τα ποδοσφαιρικά σωματεία της περιοχής. Ανυπομονούμε και εμείς πλέον να… πατήσουμε χόρτο, μαζί με τους αθλητές και τα παιδιά του Πούρνου και των Καθενών».

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε: «Εργαζόμαστε σε δυο από τα πολλά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων, τα οποία αφορούν την ουσιαστική στήριξη των απομακρυσμένων χωριών της Περιφέρειας μας.

 »Το ένα αφορά ένα έργο προσβασιμότητας και ασφάλειας, με τη νέα γέφυρα Πούρνου να θεραπεύει μια διαχρονική αδυναμία του συγκεκριμένου οδικού άξονα.

»Το άλλο έρχεται να προσφέρει στα παιδιά μας το αυτονόητο δικαίωμα στην άθληση, σε ένα σύγχρονο και γεωγραφικά δίκαιο περιβάλλον, κρατώντας τα εκείνα και τις οικογένειες τους κοντά στον τόπο τους και τα χωριά μας ζωντανά».

Ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς τόνισε: «Συνεργαζόμαστε στενά με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και αυτό αποδίδει έργα αποκατάστασης υποδομών, έργα αθλητισμού και βελτίωσης της ποιότητας ζωής. Τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας είδαμε σήμερα στην περιοχή του Πούρνου και των Καθενών. Εκεί, όπου συγχρηματοδοτήσαμε την εγκατάσταση χλοοτάπητα στα δύο γήπεδα ποδοσφαίρου και οι εργασίες ξεκίνησαν. Σύντομα, οι αθλητές των ποδοσφαιρικών σωματείων και όλα τα παιδιά θα μπορούν να χαρούν τις βελτιωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση