Φθιώτιδα: Χιόνι, κρύο, ήλιος και πάλι από την αρχή!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024 08:04 Φθιώτιδα: Χιόνι, κρύο, ήλιος και πάλι από την αρχή!

Επιδείνωση του καιρού από την Παρασκευή λένε οι μετεωρολόγοι. 20αρια και πάλι από το τέλος της επόμενης εβδομάδας…

Με χιόνια σε όλα σχεδόν τα ορεινά χωριά των Δήμων της Φθιώτιδας άνω των 700 μέτρων, ολοκληρώθηκε το 24ωρο κύμα κακοκαιρίας στην περιοχή μας το οποίο όμως άφησε πίσω του και ισχυρό κρύο.

Σύμφωνα με το meteo.gr 93 από τους 497 ενεργούς μετεωρολογικούς σταθμούς που λειτουργούσαν το πρωί της Τετάρτης 10 Ιανουαρίου, έδειξαν αρνητικές θερμοκρασίες (18,71%), ενώ ακόμη δύο (2) κατέγραψαν «μηδέν»! Θυμίζουμε ότι στις 19 Δεκεμβρίου 2023 είχαμε το περισσότεροι κρύο στη χώρα μας το φετινό χειμώνα, καθώς είχε πέσει η θερμοκρασία κάτω από το μηδέν, σε 137 περιοχές.

Μπορεί στον πίνακα που δημοσίευσε το meteo.gr με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες να μην έχει καταγραφεί περιοχή της Στερεάς, όμως μετά το ΧΚ του Καιμακτσαλάν (Βόρας) οι χαμηλότερες θερμοκρασίες ήταν στο Σέσι Παρνασσού (-8,4) και στο Χ/Κ (-7,2) του πανέμορφου βουνού στα όρια Φθιωτιδο-Φωκίδας-Βοιωτίας.

Το meteo που διάλεξε - όπως και το LamiaReport - την πανέμορφη εικόνα από το Καταφύγιο - Οίτης για εξώφυλλο χιονιού.

Και πιο κάτω όμως συναντάμε περιοχές της Στερεάς με αρνητικές θερμοκρασίες:

Μαυρολιθάρι Φωκίδας -2,9ο

Λιβάδι Παρνασσού -2,2ο

Μυρίκη Καρπενησίου -2,2ο

Καρπενήσι -1,4ο

Αράχωβα -0,9ο

Επίσης στο Κυριάκι Βοιωτίας είχαμε 0 βαθμούς.

Στην περιοχή της Λαμίας, η χαμηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε, σύμφωνα με το meteo, ήταν 4,2 βαθμοί Κελσίου στις 05:20’ το πρωί. Ωστόσο ο μετεωρολογικός σταθμός του 1ου ΕΠΑΛ στη βόρεια Λαμία, αναφέρει 3,4ο στις 04:31’. Και για τους δύο σταθμούς πάντως είναι η χαμηλότερη για φέτος.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αποκλίσεις μεταξύ της υψηλότερης θερμοκρασίας μόλις πριν 5 ημέρες όταν τα ίδια θερμόμετρα κατέγραφαν αντίστοιχα  20,4ο και 21,5ο!

Αν και οι φωτογραφίες από την όμορφη Παύλιανη του Δήμου Λαμιέων αλλά και τη Στάγια του Δήμου Μακρακώμης, είναι συναρπαστικές, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους όμως, ο καιρός θα ξαναχαλάσει από την Παρασκευή και στα ορεινά θα δούμε καινούριο χιόνι.

(Παύλιανη)

(Στάγια)

Για το Σαββατοκύριακο (13-14/1) μάλιστα περιμένουμε δριμύ ψύχος ακόμη και μέσα στις πόλεις. Ωστόσο αυτή η μεταβολή του καιρού θα είναι και πάλι πρόσκαιρη, καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει σημαντικά από το μεσημέρι της Δευτέρας (15/1) και αναμένονται νέα 20αρια στο τέλος της επόμενης εβδομάδας!

Να σημειώσουμε τέλος ότι λειτουργεί από σήμερα (10/1/24) με φρέσκο χιόνι  το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου, που επίσης έχει στρωθεί με φρέσκο και καθαρό χιόνι, θα λειτουργήσει κανονικά το προσεχές Σαββατοκύριακο (13-14/1)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση