Στερεά: Σε ποια περιοχή ο υδράργυρος «πάγωσε» στους -19

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024 08:45 Στερεά: Σε ποια περιοχή ο υδράργυρος «πάγωσε» στους -19

Παγετός τις επόμενες ημέρες ακόμη και στη Φθιώτιδα…

Μπορεί να μην είδαμε πολύ χιόνι σε αυτό το κύμα κακοκαιρίας, όμως το κρύο το νιώσαμε για τα καλά ειδικά πρωινές και βραδυνές ώρες σε όλη τη χώρα!

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε τα στοιχεία από τους αυτόματους μετεωρολογικούς σταθμούς του meteo.gr καθώς σε σύνολο 483, οι 133 έδειξαν το πρωί της Πέμπτης 11 Ιανουαρίου 2024, κάτω από το μηδέν! Με λίγα λόγια περισσότεροι από ένας στους τέσσερις μετεωρολογικούς σταθμούς κατέγραψε αρνητικές θερμοκρασίες.

Οι αντίστοιχοι αριθμοί το προηγούμενο 24ωρο ήταν 93 σε σύνολο 497 ενεργών σταθμών και ποσοστό 18,71%.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Οροπέδιο του Σεσίου στον Παρνασσό με -19,2ο! Γενικά στα Χιονοδρομικά Κέντρα είχαμε διψήφιο αριθμό αρνητικών βαθμών σε όλη τη χώρα.

Στις κατοικημένες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καταγράφηκαν οι παρακάτω θερμοκρασίες:

Καρπενήσι - Βουτύρω -3,3ο

Λιβάδι Παρανασσού -2,9ο

Μαυρολιθάρι Φωκίδας -2,3ο

Καρπενήσι - Πόλη -2,2ο

Μυρίκη Καρπενησίου -1,8ο

Αράχωβα -1,4ο

Σέττα Εύβοιας -1,4ο

Λιδωρίκι Μόρνος -0,8ο

«51» -0,4ο

Στους 5,3ο η θερμοκρασία στη Λαμία στις 05:30’ το πρωί, όμως η κακοκαιρία δεν ξεμπέρδεψε με την περιοχή μας.

Νέος χιονιάς και κρύο

Σύμφωνα και με τις τελευταίες προβλέψεις, αν και δεν αναμένεται η υπερβολική χιονόπτωση που κάποιοι «φόβισαν» το διαδίκτυο, θα πέσει χιόνι και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο από αυτές τις Τρίτης (700 μ.), ενώ το κρύο θα επιμείνει.

Στη Λαμία υπάρχει πρόβλεψη ακόμη και για χιονόνερο την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου και ίσως λίγο χιόνι περιμετρικά ξημερώνοντας Σάββατο, ωστόσο «ο καιρός» αναμένεται ανατολικότερα με επίκεντρο την Εύβοια και χωρίς μεγάλη διάρκεια η ένταση. Φαινόμενα θα έχουν επίσης περιοχές κυρίως της Λοκρίδας και της Βοιωτίας.

Γεγονός είναι ότι ο καιρός θα «ανοίξει» από το μεσημέρι του Σαββάτου για την ΑνατολικΉ Στερεά, η ξαστεριά όμως τις πρωινές ώρες θα φέρει παγετό μέχρι και τη Δευτέρα το πρωί.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει από πολύ νωρίς, η κακοκαιρία θα είναι σύντομη και από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ο υδράργυρος θα σημειώσει αισθητή άνοδο, και θα ξαναδούμε 20αρια μέχρι την άλλη Παρασκευή (19/1).

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση