Σταϊκούρας: Πληρώνονται αποζημιώσεις ακινήτων που απαλλοτριώθηκαν στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2024 08:32 Σταϊκούρας: Πληρώνονται αποζημιώσεις ακινήτων που απαλλοτριώθηκαν στη Φθιώτιδα

Για τα τμήματα της ΑΘΕ στον κόμβο Ραχών και Αχλαδίου, καθώς και για τμήματα του Ε65 στις Κοινότητες Λυγαριάς και Στύρφακας…

«Το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών εργάζεται μεθοδικά και συστηματικά, ώστε να δοθούν λύσεις σε χρόνια ζητήματα που απασχολούν χιλιάδες συμπολίτες μας», σημειώνει ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών και Βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας, μετα την υπογραφή σχετικών Αποφάσεων, που αφορούν στην έγκριση δέσμευσης ποσών, για την παρακατάθεση αποζημίωσης ακινήτων που απαλλοτριώθηκαν και σχετικών δικαστικών εξόδων.

Για την Π.Ε. Φθιώτιδας, οι Αποφάσεις, είναι ύψους 904.130,94 ευρώ και αφορούν:

1ον. Παρακατάθεση αποζημίωσης ακινήτων που απαλλοτριώθηκαν για την κατασκευή του έργου «Βελτίωση της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο τμήμα Κόμβος Ράχες - Αγ. Θεόδωροι - υποτμήμα Κόμβος Ραχών – Αχλαδίου - Agroinvest», ύψους 373.607,91 ευρώ.

Αφορούν ακίνητα στη Δημοτική Κοινότητα Ραχών και Αχλαδίου.

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο ζήτημα χρονολογείται από το 1996.

Παράλληλα, το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών δρομολογεί τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να προχωρήσουν και  οι αποζημιώσεις για το έτερο τμήμα του έργου, «Βελτίωση της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο τμήμα Ράχες – Άγιοι Θεόδωροι», που χρονολογείται από το 1994.

2ον. Παρακατάθεση αποζημίωσης ακινήτων που απαλλοτριώθηκαν για την κατασκευή του έργου «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65)», στο τμήμα από 19+250 έως 22+900, στον Δήμο Λαμιέων, ύψους 530.523,03 ευρώ.

Αφορούν ακίνητα στις Δημοτικές Κοινότητες Λυγαριά και Στύρφακα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση