Συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα των κατοίκων της Παύλιανης (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 14:58 Συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα των κατοίκων της Παύλιανης (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέχρι την έκδοση της απόφασης διατηρείται η ισχύς της προσωρινής διαταγής παύσης εργασιών για το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο…

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (18/1) στο Πρωτοδικείο Λαμίας, η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι κάτοικοι της Κοινότητας Παύλιανης του Δήμου Λαμιέων, κατά της εγκατάστασης μικρού υδροηλεκτρικού εργοστασίου στην περιοχή τους.

Μέχρι την έκδοση της Απόφασης, το Δικαστήριο αποφάσισε τη διατήρηση της ισχύος της προσωρινής διαταγής παύσης των εργασιών και συγκεκριμένα «εκβραχισμών, εκχερσώσεων, αποψίλωσης δασικής βλάστησης και επιπεδοποιήσης της παραρεμάτιας έκτασης για την εγκατάσταση της υδροληψίας, του αγωγού προσαγωγής νερού, του σταθμού παραγωγής και της οδοποιίας του Μ.Υ.Η.Ε. στο ρέμα της Παύλιανης».

Το σημείο που επιμένουν οι κάτοικοι της Παύλιανης για να σταματήσουν το συγκεκριμένο έργο είναι ότι η επικαιροποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Όρων που είναι σε ισχύ με απόφαση της Αποκεντρωμένης μέχρι 1/3/27, έγινε με υπεύθυνη δήλωση του 2022 προς τη Διεύθυνση Χωροταξίας & Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, όπου σημειώνεται ότι δεν έχει επέλθει ουσιαστική μεταβολή σε αυτούς και σύμφωνα με τη Μελέτη του 2006. Από τότε όμως το κτηνοτροφικό χωριό που περιγραφόταν στη Μ.Π.Ε. έχει μετατραπεί σε σημαντικό τουριστικό προορισμό και αποτελεί πρότυπο για όλη την Ελλάδα, ήπιας τουριστικής ανάπτυξης.

Για τα αιτήματα των κατοίκων της Παύλιανης μίλησε στο LamiaReport ο δικηγόρος Τρύφων Κόλλιας:

Στην κάμερα του LamiaReport μίλησαν επίσης ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Λαμιέων για την Παύλιανη Γιάννης Κουτκιάς, ο πρώην Αντιδήμαρχος Γιάννης Ζωγράφος, η πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας και μέλος του τοπικού Συμβουλίου Παύλιανης και μέλος της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων, Λέττα Κρέτσα, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση στο ΠΣ Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπασδέκης και ο Πρόεδρος του Ομίλου Φίλων του Δάσους Πάρης Φούντας.

Δείτε το βίντεο:

Στο χώρο των Δικαστηρίων Λαμίας, συγκεντρώθηκαν εκτός από τους κατοίκους της Κοινότητας και πολλά μέλη φορέων και συλλόγων που συμπαραστέκονται στον αγώνα τους.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση