Δικηγορικός Σύλλογος Λαμίας: Ειρηνοδικείο Αταλάντης και όχι Περιφερειακό Πρωτοδικείο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2024 08:01 Δικηγορικός Σύλλογος Λαμίας: Ειρηνοδικείο Αταλάντης και όχι Περιφερειακό Πρωτοδικείο

Τι θέση παίρνουν οι δικηγόροι για το νέο δικαστικό χάρτη στην περιοχή μας…

Διαβάστε την επιστολή που έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Λαμίας προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και τον Υφυπουργό Γιάννη Μπούγα, σχετικά με το Ειρηνοδικείο Αταλάντης και το νέο δικαστικό χάρτη της χώρας.

Η επιστολή:

Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της από 9/1/2024 ενημέρωσης που λάβαμε από το Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Ι. Μπούγα , για τον Νέο Δικαστικό Χάρτη της Χώρας, σε συνάντηση μας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο, παρουσία και κυβερνητικών βουλευτών, αντιληφθήκαμε ότι, πλέον δεν πρόκειται περί διατήρησης η μη του παρόντος Ειρηνοδικείου Αταλάντης, αλλά με βάσει τον Χάρτη και τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, η τυχόν διατήρηση του θα συνεπάγεται την μετατροπή του σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο με αύξηση της καθ' ύλην αρμοδιότητάς αυτού σε 250.000 ευρώ και την επαναφορά σε αυτό των ποινικών δικαστηρίων με Μονομελή σύνθεση.

Κατά την αρχική τοποθέτηση του το ΔΣ του ΔΣΛ στην συνεδρίαση του της 1/11/2023, ελήφθη απόφαση περί διατηρήσεως αυτού ως Ειρηνοδικείου όχι όμως ως Περιφερειακού Πρωτοδικείου, χωρίς φυσικά να γνωρίζει τον παραπάνω σχεδιασμό της Κυβερνήσεως.

Ενόψει των ανωτέρω ιστορουμένων και των νέων δεδομένων, το ΔΣ του ΔΣΛ συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση του, της 11/1/2024 και αφού έλαβε υπόψιν του, ότι:

1.-Οι οργανικές θέσεις των υπηρετούντων δικαστών Θα είναι στο Μητροπολιτικό Πρωτοδικείο Λαμίας.

2.-Στο ήδη υπάρχον Πρωτοδικείο Λαμίας, το οποίο θα μετατραπεί σε Μητροπολιτικό, υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού.

3.-Την υπάρχουσα ελλιπή υλικοτεχνική υποδομή του λειτονργούντος σήμερα Ειρηνοδικείου Αταλάντης, δεδομένου ότι το κτίριο αποτελείται από: μια μικρή αίθουσα δικαστηρίου, δυο γραφεία, WC και ένα υπόγειο.

4.-Την ύπαρξη υπηρετούντος σήμερα σε αυτό ενός υπαλλήλου -γραμματέα με απόσπαση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

5.-Την δραστηριοποίηση εκτός της έδρας του ανω Ειρηνοδικείου Αταλάντης, με έδρα την Λαμία 260 δικηγόρων, και την δραστηριοποίηση στην Αταλάντη 10 δικηγόρων.

Αποφάσισε να σας γνωστοποιήσει δια της παρούσης ότι, το ΔΣ, κατά πλειοψηφία -μειοψηφούντος ενός μέλους-, είναι αντίθετο στην δημιουργία - λειτουργία Περιφερειακού Πρωτοδικείου στην Αταλάντη, δεδομένου ότι η ενδεχόμενη λειτουργία του μόνο προβλήματα Θα προσθέσει και δεν θα εισφέρει σίγουρα στην επιτάχυνση της δικαιοσύνης.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση