Νέο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα στην πλατεία Ελευθερίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024 09:55 Νέο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα στην πλατεία Ελευθερίας

Συνεχίζουν τον αγώνα κατά του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την επίλυση των υπαρχόντων προβλημάτων με σίτιση και μετακινήσεις…

Νέο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου στις 12:00’ το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας.

Οι φοιτητές από τις σχολές στη Λαμία, θα συγκεντρωθούν στο κέντρο της πόλης, ώστε να συναντηθούν με ανθρώπους της Περιφέρειας «για το δικαίωμα μας στη δωρεάν μετακίνηση», όπως σημειώνουν στο κάλεσμά τους.

Συγχρόνως θα διαδηλώσουν κατά του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που προτίθεται να καταθέσει η Κυβέρνηση,. Όπως αναφέρουν: «Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια  απορρίπτεται! Να μην κατατεθεί!» και προσθέτουν:

«Πετύχαμε την πρώτη νίκη! Η αισχρή προπαγάνδα της κυβέρνησης, το σχέδιό της να μας πιάσει στον ύπνο, να φιμώσει τους φοιτητές φέρνοντας το νομοσχέδιο εν μέσω εξεταστικής δεν πέρασε! Όπως και δε θα περάσει η προσπάθεια να μας τρομοκρατήσουν με την νέα εισαγγελική έρευνα που διέταξαν! Η συντριπτική πλειοψηφία φοιτητών, πανεπιστημιακών, εργαζόμενων στα ΑΕΙ, απορρίπτουμε το νομοσχέδιο. Δε θα περάσει η τρομοκρατία και η επίθεση στους αγώνες μας!».

Με αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων, εκτός από την κατάληψη των σχολών τους για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και την πορεία στην Περιφέρεια, τις επόμενες ημέρες; θα προχωρήσουν και σε άλλες δράσεις, όπως:

  • Τη Δευτέρα 5/2 κινητοποίηση στον Κοσμήτορα της σχολής στο κτίριο της ΠΕΒ για το θέμα της δωρεάν σίτισης. Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια που ακόμα δεν δικαιούται δωρεάν σίτιση στην συνάντηση μας με τον Κοσμήτορα της Σχολής. Σε περίπτωση που δεν επιλυθεί το ζήτημα από τον ίδιο τον Κοσμήτορα, προχωράμε σε κατάληψη των ταμείων στη λέσχη την Τρίτη 6/2.
  • Μεγάλη φοιτητική συναυλία την Παρασκευή 9/2 και ώρα 20:00 στη σχολή στα Γαλανέϊκα με θέμα: ΌΧΙ στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια! Πτυχία με αξία, όχι με τιμή!

Τέλος καλούν για ακόμα μια φορά στον αγώνα κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων, τους μαθητές , «να αξιοποιήσουν διάφορες μορφές εναντίωσης στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης μέσα στα ίδια τα σχολεία τους και να αποφασίσουν συλλογικά την συμμετοχή τους στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 1/2 στην πλ. Ελευθερίας».

Διεκδικούν:

«Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο!

Όχι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια - Όχι στην παράκαμψη του άρθρου 16!

Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές!

Όχι στην υποβάθμιση των πτυχίων μας – Πτυχία με αξία για δουλειά με δικαιώματα!

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα Πανεπιστήμια και τις ανάγκες μας

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση