Τι είπε στον Πρωθυπουργό ο Περιφερειάρχης στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2024 07:44 Τι είπε στον Πρωθυπουργό ο Περιφερειάρχης στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου

Παρουσία πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου…

Συνάντηση με τους Περιφερειάρχες της χώρας είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Φάνης Σπανός, είχε την ευκαιρία να θέσει καίρια ζητήματα της περιφέρειάς του, σε μια σύσκεψη που αντικείμενο είχε τη συνολική επισκόπηση της αλληλεπίδρασης και συνεργασίας Κυβέρνησης - Περιφερειών σε επίπεδο διοίκησης, χρηματοδοτήσεων, νομοθετικού έργου και άλλων θεσμικών ζητημάτων.

Ο κ. Σπανός αφού ευχαρίστησε αρχικά τον Πρωθυπουργό για την εξαιρετική συνεργασία Κυβέρνησης - Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που αποτυπώνεται κυρίως μέσα από το νέο υπερδιπλάσιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, «Στερεά Ελλάδα 2021-2027», αλλά και την υλοποίηση στρατηγικών οδικών έργων υποδομής, τοποθετήθηκε για μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τη Στερεά και ειδικότερα:

• Κατέθεσε συγκεκριμένα αιτήματα και ολοκληρωμένες προτάσεις για τη χρηματοδότηση έργων από εθνικούς πόρους, όπως τις είχε εισφέρει, εξάλλου, και στο 9ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

• Πρότεινε βασικές αλλαγές πλαισίου για την απρόσκοπτη ένταξη και νέων έργων στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

• Επεσήμανε την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών καταβολής αποζημιώσεων και υλοποίησης έργων μετά από φυσικές καταστροφές, οι οποίες, παρά τη σαφή βελτίωση των τελευταίων ετών, ακόμη χρήζουν υψηλότερης αποτελεσματικότητας.

• Αναφέρθηκε στο πρόβλημα της υπηρεσιακής υποστελέχωσης και -εκτός από τις προσλήψεις- πρότεινε λύσεις, όπως η θέσπιση δυνατότητας συνδρομής του ιδιωτικού τομέα σε συγκεκριμένες λειτουργίες, με την εποπτεία των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

• Επανέφερε το αίτημα εκχώρησης επιπλέον αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες, προκειμένου να επιλυθούν λειτουργικά ζητήματα, αλλά και να ενδυναμωθεί ο ρόλος των Περιφερειών και συνολικά της Αυτοδιοίκησης.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός ολοκλήρωσε την παρέμβασή του, καλώντας τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση να συνεχίσουν την προσπάθεια για την υποστήριξη των δομών δημόσιας Υγείας, αλλά και των αγροτών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Ελευθέριος Αυγενάκης, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Αν. Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο Γεν. Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, η Γεν. Γραμματέας Συντονισμού Εύη Δραμαλιώτη και ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης Ορέστης Καβαλάκης. Παρέστη τέλος και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Λάζαρος Κυρίζογλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση