Δράση του Δήμου Λοκρών και του Δημοτικού Σχολείου Λιβανατών για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2024 13:28 Δράση του Δήμου Λοκρών και του Δημοτικού Σχολείου Λιβανατών για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας (ΦΩΤΟ)

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και επέτειος του θανάτου του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού, ο Δήμος Λοκρών σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Λιβανατών πραγματοποίησαν μια σειρά από δράσεις στην αίθουσα του σχολείου.

Οι μαθητές αρχικά παρακολούθησαν βίντεο με θέματα την ιστορία της ελληνικής γλώσσας, ποιήματα από Έλληνες ποιητές όπως του Σεφέρη, του Ελύτη και του Βρεττάκου, την ζωή του Διονύσιου Σολωμού και στην συνέχεια εκφώνησαν στίχους από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» του εθνικού μας ποιητή.

Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση από όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου αγγλικών λέξεων με ελληνικές ρίζες τονίζοντας με αυτό τον τρόπο την σημαντικότητα και την διάδοση της ελληνικής γλώσσας στο πέρας των αιώνων.

Από το Δήμο Λοκρών παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης κ. Παναγιούλα Καζάνα, ο Αντιδήμαρχος Δαφνουσίων κ. Ιωάννης Ανεστόπουλος, η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Λιβανατών κ. Ασημίνα Μαυροειδή, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση