Ψήφισμα του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας για το Ειρηνοδικείο Αταλάντης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2024 20:26 Ψήφισμα του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας για το Ειρηνοδικείο Αταλάντης

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Αμφίκλειας - Ελάτειας την περασμένη Τρίτη (6/2) για Έκδοση ψηφίσματος σχετικά με τη «Διαφαινόμενη κατάργηση του Ειρηνοδικείου Αταλάντης».

Ομόφωνα εξέδωσαν το παρακάτω ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμφίκλειας Ελάτειας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και πλήρη αντίθεση του στο σχέδιο του νέου δικαστικού χάρτη με το οποίο προτείνεται η κατάργηση πολλών δικαστικών σχηματισμών μεταξύ των οποίων του ειρηνοδικείου Αταλάντης μοναδικού στην Περιφέρεια του Πρωτοδικείου Λαμίας που διασώθηκε μετά την κατάργηση όλων των υπολοίπων το 2012 (Ελάτειας, Αμφίκλειας, Μώλου κ.λ.π) για το λόγο αυτό ότι η χωρική περιφέρεια που καλύπτει καθώς και ο όγκος των υποθέσεων που εισέρχονται για εκδίκαση κάθε χρόνο είναι πολύ μεγάλος ειδικότερα το Ειρηνοδικείο Αταλάντης εξυπηρετεί μεγάλη γεωγραφική Περιφέρεια της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας. Συγκεκριμένα εξυπηρετεί το Δήμο Λοκρών (Δημοτική ενότητα Αταλάντης, Δαφνουσίων και Οπουντίων), το Δήμο Αμφίκλειας Ελάτειας (Δημοτική ενότητα Ελάτειας, Τιθορέας και το Δήμο ολόκληρο ως νομικό πρόσωπο αφού η έδρα του είναι η Κ. Τιθορέα).

Η ενδεχόμενη κατάργηση του ,το οποίο είναι από τα ιστορικότερα της χώρας αφού ιδρύθηκε το 1831 μετά τη δημιουργία του νέου Ελληνικού Κράτους μας βρίσκει κάθετα αντίθετους καθώς αυτό καλύπτει μια τεράστια γεωγραφική έκταση.

Το παρών ψήφισμα να αποσταλεί σε όλους τους φορείς, στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, Αντιπερειάρχη, Βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας ,στον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Ιωάννη Μπούγα, στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γεώργιο Φλωρίδη και στον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση