Υπεγράφη η σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό μονάδων υγείας της 5ης ΥΠΕ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 15:41 Υπεγράφη η σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό μονάδων υγείας της 5ης ΥΠΕ

Τα κτίρια στα οποία στεγάζονται τα Κέντρα Υγείας και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο έχουν κατασκευαστεί κατά κύριο λόγο τη δεκαετία του 1980 με αρχές ’90…

Παρουσία του Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη και της Αναπληρώτριας Υπουργού Ειρήνης Αγαπηδάκη, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδος, Φώτης Σερέτης και ο εκπρόσωπος της ανάδοχης εταιρείας «ΒΕΡΜΙΟΝ Α.Τ.Ε.Ε.», υπέγραψαν για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και εγκαταστάσεων, έξι Κέντρων Υγείας, ενός Πολυδύναμου Ιατρείου και του Νοσοκομείου Τρικάλων.

Η διαδικασία έγινε με την επιμέλεια του ΤΑΙΠΕΔ που εκπροσωπήθηκε από τον εντεταλμένο σύμβουλο Παναγιώτη Σταμπουλίδη, ο οποίος και ενημέρωσε αναλυτικά τον Υπουργό για την υλοποίηση του προγράμματος.

Ειδικότερα σήμερα υπεγράφη η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση, εκσυγχρονισμό, βελτίωση και ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας, Διστόμου, Αλιάρτου, Ιτέας, Λιδωρικίου, Ελασσόνας, Γόννων και του Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου Αλοννήσου, συνολικού προϋπολογισμού 9.785.252,45 εκατομμύρια ευρώ (με ΦΠΑ).

Τα κτίρια στα οποία στεγάζονται τα Κέντρα Υγείας και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο έχουν κατασκευαστεί κατά κύριο λόγο τη δεκαετία του 1980 με αρχές ’90. Η ανακαίνιση τους στοχεύει στην στην αναβάθμιση της θερμομόνωσης, του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και δικτύων τους και γενικότερα της κατάστασης των κτιριακών υποδομών τους (τοιχοποιίες, δάπεδα, οροφές, μονώσεις, στέγες κ.λπ.).

Συνολικά η 5η ΥΠΕ έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, 17 Κέντρων Υγείας και Π.Π.Ι., έργων συνολικού προϋπολογισμού 27,5 περίπου εκατομμυρίων.

Συγχρόνως, σε εξέλιξη βρίσκεται η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των ΤΕΠ 12 Νοσοκομείων Θεσσαλίας και Στερεάς, που ανέρχεται σε 35 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα υπεγράφη η σύμβαση για την ανακαίνιση του Νοσοκομείου Τρικάλων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση