Στο δημαρχείο Λαμίας η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 16:34 Στο δημαρχείο Λαμίας η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας

Συνάντηση εργασίας για θέματα που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα…

Προγραμματισμένη συνάντηση με ανθρώπους της δημοτικής αρχής Λαμιέων, είχε η το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Λαμίας η Περιφερειακή Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Ελένη Μπενιάτα.

Η κα Μπενιάτα είχε μια εφ΄ όλης της ύλης συνάντηση για θέματα που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα, με τη Γενική Γραμματέα του Δήμου Λαμιέων Αθανασία Ζωβοΐλη, την ειδική σύμβουλο του Δημάρχου και εκπαιδευτικό Ελένη Μακρή, τους Αντιδημάρχους: Σχεδιασμού - Οργάνωσης - Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γεώργιο Ποντίκα, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Αθλητισμού Παναγιώτη Παρχαρίδη, Πολιτισμού και Δημοσίων Σχέσεων  Ειρήνη Σόλια και εκπρόσωπο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Ειδικότερα συζητήθηκαν:

- Θέματα σχολικής στέγης για τις σχολικές μονάδες του Δήμου και συγκεκριμένα: η ανέγερση ενός πολυδύναμου Νηπιαγωγείου, η προτεραιοποίηση έργων επισκευής και η δυνατότητα ενεργειακής αναβάθμισης υφιστάμενων σχολικών κτηρίων.

- Ο συντονισμός ενεργειών για τη λειτουργία του υπό σύσταση Κέντρου Εκπαιδευτικής Καινοτομίας στο υπάρχον κτήριο του Γυμνασίου – ΓΕΛ Υπάτης.

- Ενημέρωση για την επικείμενη λειτουργία των 4ου Γυμνασίου και  4ου ΓΕΛ Λαμίας ως Πειραματικά από το σχολικό έτος 2024-25 και εφεξής, σύμφωνα με τον ορισμό τους από το Υπουργείο Παιδείας.

- Η δυνατότητα συνεργασίας για τη  λειτουργία  Σχολής Γονέων.

- Ενημέρωση για την πορεία διοργάνωσης του 20ου Συνεδρίου Φυσικών Επιστημών που θα διεξαχθεί στη Λαμία, στις 8-10 Μαρτίου.

Η συζήτηση κρίθηκε ιδιαίτερα εποικοδομητική θέτοντας τις βάσεις για μία αγαστή συνεργασία, με τις εκπαιδευτικές ανάγκες σε προτεραιότητα για την εξασφάλιση της εύρυθμης και ασφαλούς λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου Λαμιέων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση