Δράση κατά της Βίας στο Σχολείο από το 1ο Δημοτικό και το 29ο Νηπιαγωγειο Λαμίας (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2024 12:22 Δράση κατά της Βίας στο Σχολείο από το 1ο Δημοτικό και το 29ο Νηπιαγωγειο Λαμίας (ΦΩΤΟ)

Στο πλαίσιο των δράσεων για την «Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο», που έχει καθιερωθεί η 6η Μαρτίου, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας και το 29ο Νηπιαγωγείο Λαμίας, σε συνεργασία με Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς και με σχολεία όλων των βαθμίδων από όλη τη χώρα αλλά και τους Δήμους, υλοποίησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση με τίτλο: «Σπάμε τη Σιωπή! Ενώνουμε τις Φωνές κατά τις Βίας».

Η δράση πραγματοποιήθηκε στον χώρο της πλατείας «Ελευθερίου Βενιζέλου» στα Γαλανέικα,  από τις 10:30 έως τις 11:15. Συντονιστές της δράσης ήταν η κυρία Πέτσα Έλενα, Προϊσταμένη  του 29ου  Νηπιαγωγείου Λαμίας με τις εκπαιδευτικούς Αναστασίου  Σοφία, Τασιοπούλου Κρίστη και  Κεφαλά Εύη, καθώς και η κυρία Ζαχαροπούλου Βασιλική, εκπαιδευτικός της  Α΄ τάξης  του 1ου  Δ/Σ Λαμίας, με συνεργάτες τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων του σχολείου και τον διευθυντή, κύριο Κοντογιάννη Νικόλαο. Τους μικρούς μαθητές  παρακολούθησαν οι συμμαθητές τους από την Β΄ τάξη του Δημοτικού, καθώς και πολύ γονείς.

Σκοπός της δράσης ήταν  η ευαισθητοποίηση  των μαθητών, των μελών της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας σε θέματα σχολικής βίας και εκφοβισμού, η πρόληψη και η αντιμετώπισή της, για να ζούμε αρμονικά, να χαιρόμαστε τη ζωή, τις ανθρώπινες σχέσεις, τη συνύπαρξη και την επικοινωνία.

Οι μικροί μας  μαθητές απόλαυσαν τη δράση  με την ενεργή συμμετοχή τους σε θεατρικά  δρώμενα, με μηνύματα κατά της βίας, χορευτικά και καλλιτεχνικές δημιουργίες με πανό, αφίσες και κόμικς, αφήνοντας έτσι το αποτύπωμά τους στην τοπική κοινωνία. Στις 11:00 π.μ. ακριβώς-κατόπιν συνεννόησης- οι μαθητές των σχολικών μονάδων που συμμετείχαν στη δράση από όλη την Ελλάδα, έσπασαν τα μπαλόνια που κρατούσαν, σπάζοντας συμβολικά τη σιωπή τους και ταυτόχρονα συμβολίζοντας  ότι ενώνουνε τις φωνές τους ενάντια στη δύσκολη αυτή κατάσταση.

Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές συνεργάστηκαν για τον ίδιο σκοπό. Την ΠΡΟΛΗΨΗ και ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ της ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ.

Η αναγνώριση του προβλήματος, η ευαισθητοποίηση, η συνεργασία και η από κοινού προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων στη σχολική κοινότητα και το πέρασμα από τις διαπιστώσεις και τις συμβουλές στην ανάληψη δράσεων διαμορφώνουν τις συνθήκες αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων και μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση