Λαμία: Αθώος ο Λυκειάρχης που είχε κατηγορηθεί για πυροβολισμό γάτας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 07:36 Λαμία: Αθώος ο Λυκειάρχης που είχε κατηγορηθεί για πυροβολισμό γάτας

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 16 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 3.600 ευρώ…

Αθωώθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λαμίας, ο 60χρονος - σήμερα - εκπαιδευτικός ο οποίος το καλοκαίρι του 2019 είχε κατηγορηθεί ότι πυροβόλησε με αεροβόλο ένα γάτο και τον είχε τραυματίσει σοβαρά στην σπονδυλική στήλη.

Η καταγγελία σε βάρος του είχε γίνει από γείτονα, με τον οποίο φέρεται να μην είχε καλές σχέσεις. Το Δικαστήριο δέχτηκε την έκθεση της νεκροψίας που αποδείκνυε ότι το ζώο είχε πυροβοληθεί σε προγενέστερο χρόνο. Ο συνήγορος του, Κωνσταντίνος Αμπλιανίτης δήλωσε στο LamiaReport ότι ο εντολέας του δικαιώθηκε καθώς από τη διαδικασία του αυτοφώρου υποστήριζε ότι ουδέποτε πυροβόλησε το γατάκι.

Θυμίζουμε ότι το διάστημα που κατηγορείτο ο 60χρονος ήταν Διευθυντής σε Λύκειο του Δήμου Λαμιέων και το θέμα είχε πάρει διαστάσεις από το Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας, κατόπιν επώνυμης καταγγελίας. Δικάστηκε τότε στο Αυτόφωρο Μονομελές και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 16 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 3.600 ευρώ.

Πλέον εκκρεμεί η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Λαμίας όπου προσέφυγε για τη μη καταβολή της ποινής των 30.000 ευρώ που προβλέπεται σε περιπτώσεις κακοποίησης ζώων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση