Βίντεο ντοκουμέντο από το σκάφος που έσπευσε για τη διάσωση του 29χρονου πιλότου του F-16 – Πολύ άσχημος καιρός και τεράστια κύματα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 14:44 Βίντεο ντοκουμέντο από το σκάφος που έσπευσε για τη διάσωση του 29χρονου πιλότου του F-16 – Πολύ άσχημος καιρός και τεράστια κύματα

Δείτε τον καπετάνιο του σκάφους να παλεύει με τα κύματα.

Βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, κάτω από τις οποίες έγινε η διάσωση του 29χρονου πιλότου του μαχητικού αεροσκάφους τύπου F-16 Block 52+, που κατέπεσε χθες σε θαλάσσια περιοχή κοντά στην Ψαθούρα.

Τα κύματα, όπως φαίνεται στο βίντεο, που τράβηξαν οι επιβαίνοντες σε σκάφος, που έσπευσε να βοηθήσει στη διάσωση του υποσμηναγού, ήταν τεράστια.

«Πηγαίνουμε βόρεια από την Ψαθούρα με πολύ άσχημο καιρό, για να βοηθήσουμε στη διάσωση λόγω πτώσης αεροσκάφους F16. Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες. Παλεύουμε με τα κύματα και πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά», αναφέρει ο καπετάνιος του πλοίου.

Ο 29χρονος πιλότος εγκατέλειψε έγκαιρα το μαχητικό αεροσκάφος προτού αυτό συντριβεί, καθώς πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το σύστημα αυτόματης εκτίναξης. Επί μιάμιση ώρα πάλευε στη θάλασσα, σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, αλλά δεν κινδύνεψε, αφού βρισκόταν στο ειδικό σκάφος του μηχανισμού εκτίναξης.

Ειδικότερα, το μονοθέσιο Block 52+ της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε στις 13:33 και ο πιλότος περισυνελέγη σώος από ελικόπτερο Super Puma στις 15:02 και κατευθύνθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση