Μητέρα με τρία παιδιά πήρε μεταπτυχιακό στην Ιατρική (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 07:34 Μητέρα με τρία παιδιά πήρε μεταπτυχιακό στην Ιατρική (ΦΩΤΟ)

Η Τρικαλινή Βάγια Λιούτα, τρίτεκνη μητέρα και εργαζόμενη, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Φυσικοθεραπείας στο ΤΕΙ Λαμίας, αποφάσισε να προχωρήσει και στην απόκτηση μεταπτυχιακού Ιατρικής, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας... και δικαιώθηκε!

Κάποιες γυναίκες είναι πολύ δυνατές. Συνειδητοποιούν την αξία τους, έχουν ισχυρή προσωπικότητα, ανήσυχο πνεύμα, εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και εξασφαλίζουν μόνες τους την ευτυχία τους.

Η δύναμη της θέλησης ήταν τεράστια για την Τρικαλινή φυσικοθεραπεύτρια Βάγια Λιούτα, τρίτεκνη μητέρα και εργαζόμενη, που κατάφερε και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Τμήμα Ιατρικής, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και μάλιστα με βαθμό "Άριστα"!

Στην τελετή ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαρτίου στην κατάμεστη αίθουσα τελετών της Ιατρικής Σχολής σε κλίμα ιδιαίτερης συγκινησιακής φόρτισης, το πτυχίο της παρέλαβε η επιστήμονας, παρουσία της οικογένειάς της, αγαπημένων συγγενών και φίλων.

Η κα Λιούτα είναι απο το 2003 πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι. Λαμίας και από σήμερα κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (Master, MSc) της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον τομέα της Δεοντολογίας και Ηθικής στις Ιατρικές Επιστήμες.

Το αντικείμενο της διπλωματικής της εργασίας είναι τα Δικαιώματα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στην Υγειονομική Περίθαλψη, η Δικαιοσύνη και η εξάλειψη των ανισοτήτων, με εκτενή ανάλυση την περίπτωση των ΑμεΑ που υφίστανται κοινωνικό αποκλεισμό από το στίγμα της αναπηρίας τους.

Από τον Ιούλιο του 2004 εργάζεται ως φυσικοθεραπεύτρια στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΉΦΑΙΣΤΟΣ του Δήμου Τρικκαίων, ενώ μεταξύ 2007-2010 υπήρξε εξωτερικός συνεργάτης στη Στέγη Ειδικής Θεραπευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής ατόμων με αναπηρία στην Πύλη Τρικάλων.

Περήφανος σύζυγος ο πυροσβέστης Νίκος Τσαραπατσάνης, καμάρωσε τη σύζυγό του για την επιστημονική της εξέλιξη, η οποία δε λύγισε από το βάρος του απαιτητικού εγχειρήματος.

Την οικογενειακή ευτυχία συμπλήρωσε η μητέρα της Αλίκη, που απαθανατίστηκε με την κόρη της σ' αυτή τη μοναδική στιγμή και της ευχήθηκε να είναι πάντα ένα τόσο άξιο παιδί, σύζυγος και μητέρα.

Μεγάλη συγκίνηση και δάκρυα χαράς στην απονομή του μεταπτυχιακού της τίτλου και για τα τρία της παιδιά, Θανάση, Μαρία-Αλίκη και Ιωάννη, που αποτέλεσαν το κίνητρο ώστε η μητέρα τους να ξαναγίνει φοιτήτρια, 20 χρόνια μετά!!!

"Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων, μηδέ γένος πατέρων αισχυνέμεν" που σημαίνει "Πάντα να αριστεύεις, να ξεπερνάς τους άλλους, να τιμάς το πατρικό γένος που ανήκεις".

Εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας και τις ευχές μας για την επίτευξη και άλλων υψηλών στόχων στη ζωή της!

Να τη χαίρεται η οικογένειά της!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση