Δράση ενημέρωσης για τον σχολικό εκφοβισμό με το «Χαμόγελο του Παιδιού» (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 17:12 Δράση ενημέρωσης για τον σχολικό εκφοβισμό με το «Χαμόγελο του Παιδιού» (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Με μήνυμα «Μίλα Τώρα» για το ανησυχητικό κοινωνικό φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού που λαμβάνει καθημερινά εκρηκτικές διαστάσεις, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο, η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από το Δήμο Λαμιέων και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Φθιώτιδας, με τη συμμετοχή του εθελοντικού οργανισμού το «Χαμόγελο του Παιδιού» και την παρουσία του Κώστα Γιαννόπουλου, με  την προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Οι Σκέψεις της Νεφέλης».

Η ταινία που στέλνει ηχηρά μηνύματα αρχικά μέσα στις εκπαιδευτικές κοινότητες, τις οικογένειες αλλά και σε όλο το κοινωνικό σύνολο, διηγείται  την ιστορία μιας έφηβης, της Νεφέλης 16 ετών που ζει στην Αθήνα με τη μητέρας της και βιώνει σχολικό εκφοβισμό όπου τους τελευταίους μήνες η καθημερινότητά της γίνεται όλο και πιο δύσκολη εξαιτίας της συμπεριφοράς που δέχεται από τους συμμαθητές της. Οι σκέψεις και τα συναισθήματά της παίρνουν λόγο και υπόσταση ωθώντας την να μιλήσει για όλα αυτά που νιώθει.

«Οι σκέψεις της Νεφέλης» μίλησαν για το φαινόμενο μέσα από τα μάτια των ίδιων των παιδιών, γι’ αυτό και μετά την ταινία ακολούθησε διάλογος με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή από τους μαθητές/τριες της σχολικής κοινότητας και τις ειδικές ψυχολόγους από το «Χαμόγελο του Παιδιού» κα Έλλη Στάμου και κα Ιωάννα Γκίκα.

Η δράση η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία αποτυπώνει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα ενθαρρύνοντας τους μαθητές που υφίστανται σχολικό εκφοβισμό αλλά και διάφορες άλλες μορφές βίας, να βρουν τη δύναμη να μιλήσουν ανοιχτά, καλλιεργώντας τις συνθήκες περιορισμού και αποκλεισμού του φαινομένου αυτού.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου Λαμιέων Πανουργιά Παπαϊωάννου απηύθυνε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Κώστας Ψειρόπουλος, ενώ το παρών έδωσαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Φθιώτιδας, η Αντιδήμαρχος Ευαγγελία Ματσούκα-Χάψα, η Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Στέργιος Θεοδώρου, Γιάννης Κουτκιάς, Μαρία Ξηρομερίτη, Γιώργος Σγάγιας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας Κώστας Σπαλιώρας, εκπαιδευτικοί σύμβουλοι, στελέχη από το  «Χαμόγελο του Παιδιού» και δεκάδες μαθητές.

Δείτε βίντεο από την χθεσινή άκρως ενδιαφέρουσα δράση για μικρούς και μεγάλους:

Δείτε φωτογραφίες:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση