Έτρεχε η Πυροσβεστική για πυρκαγιές σε Λαμία, Αταλάντη και Σπερχειάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 31 Μαρτίου 2024 10:26 Έτρεχε η Πυροσβεστική για πυρκαγιές σε Λαμία, Αταλάντη και Σπερχειάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στη μία περίπτωση εκδηλώθηκε φωτιά σε ξυλολέβητα…

Οι απροσδόκητα μεγάλες θερμοκρασίες από τον πρώτο μήνα της Άνοιξης δημιούργησαν τις συνθήκες για να εκδηλωθούν πυρκαγιές, πιθανότατα εξαιτίας και ανθρώπινης αμέλειας (βλέπε αποτσίγαρα) σε σημεία με ξεραμένη βλάστηση σε Λαμία και Αταλάντη.

Ειδικότερα περίπου στις 17:30’ το απόγευμα του Σαββάτου (30/3) εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή της Ροδίτσας πλησίον των εγκαταστάσεων «Κατσιαβού».

Επενέβησαν τρεις πυροσβέστες με ένα όχημα.

Δείτε βίντεο:

Γύρω στις 19:00’ εκδηλώθηκε άλλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή της Κυρτώνης Αταλάντης, και επενέβησαν πυροσβεστικά οχήματα από το ΠΚ Αταλάντης. Καήκανε περί τα 3 στρέμματα βάτα και ξερόχορτα.

Λίγο αργότερα συναγερμός σήμανε στην Π.Υ. Μακρακώμης για φωτιά σε καμινάδα ξυλολέβητα στη Σπερχειάδα.

Στο σημείο έφτασαν δύο πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικό του ΑΤ Σπερχειάδας, με την πυρκαγιά να καταστρέφει ξύλα που βρισκόταν αποθηκευμένα στο σημείο.

Η ημέρα νωρίτερα είχε δύο ακόμη πυρκαγιές σε Οινόφυτα και Σκουντέρι Ευβοίας.

Είχε όμως και διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, που επιβλήθηκε από ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Αλιβερίου, σε άνδρα, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης σε υπολείμματα κλαδέματος, εντός αγροτικής έκτασης στην Τ.Κ. Δύστου, του δήμου Κύμης – Αλιβερίου Ευβοίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση