Έτρεχε το Λιμεναρχείο Χαλκίδας για ημιβυθισμένα σκάφη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 00:18 Έτρεχε το Λιμεναρχείο Χαλκίδας για ημιβυθισμένα σκάφη

Τι συνέβη…

Για εισροή υδάτων σε Πολωνικό σκάφος κατά τη διαδικασία καθέλκυσής του στη θάλασσα, σε ναυπηγείο της περιοχής, ειδοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (18/4) η οικία Λιμενική Αρχή.

Αποτέλεσμα του περιστατικού ήταν η ημιβύθιση του σκάφους και η επικάθισή του σε αβαθή πλησίον πλωτής εξέδρας του ναυπηγείου. Αμέσως, στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ρ/Κ ¨ΕΥΡΙΠΟΣ ΙΙΙ» Ν.Χ. 41 και στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας. Έγινε η απάντληση των υδάτων με τη χρήση αντλίας και με μέριμνα του ΟΛΝΕ ΑΕ πραγματοποιήθηκε προληπτικά η ρίψη πλωτού φράγματος περιμετρικά του σκάφους. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.

Ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί το προηγούμενο βράδυ με ερασιτεχνικό σκάφος χωρίς επιβαίνοντες που βρισκόταν ελλιμενισμένο στο αλιευτικό καταφύγιο Χαλκουτσίου για το οποίο είναι υπεύθυνο το Α’ Λιμενικό Τμήμα Ωρωπού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας.

Οι Λιμενικοί εντόπισαν το εν λόγω σκάφος ημιβυθισμένο σε βάθος περίπου 1,5 μέτρο, χωρίς επιβαίνοντες. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Το σκάφος πρόκειται να ανελκυστεί στη ξηρά με μέριμνα του φορέα διαχείρισης.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση