Με καλό καιρό η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Μαΐου 2024 08:55 Με καλό καιρό η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα

Πότε επιστρέφει η Αφρικανική σκόνη και αλλάζει το σκηνικό του καιρού.

Με ηλιόλουστο καιρό αναμένεται να γίνει η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα. Λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς, οι περισσότεροι εκδρομείς αποφάσισαν να παρατείνουν για επιπλέον μία ημέρα τις διακοπές τους και έτσι οι περισσότεροι θα επιστρέψουν σήμερα Τρίτη.

Όμως για λίγο θα μείνει καλός ο καιρός, καθώς από την Πέμπτη το σκηνικό αλλάζει. Από τα μέσα της εβδομάδας θα κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους τοπικές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές – καθώς και με ενίσχυση των ανέμων, πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και νέος γύρος μεταφοράς αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα δυτικά και νότια της χώρας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ σήμερα Τρίτη (7/5) θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα πυκνώσουν. Τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Το βράδυ οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και στα δυτικά.

Το πρωί η ορατότητα στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και μόνο στα νότια πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στη νησιωτική χώρα τους 24 με 25 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τους 26 με 28 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη, ανέφερε ότι από τα μέσα της εβδομάδας προβλέπεται εκ νέου άστατος καιρός, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, βαθμιαία ενίσχυση των ανέμων, πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια της χώρας.

Όπως ανέφερε, την Τετάρτη «προς τις βραδινές ώρες επειδή θα έρθει ένα βαρομετρικό χαμηλό από τα ορεινά θα συννεφιάσει περισσότερο και θα έχουμε κάποιες βροχές στη δυτική Ελλάδα προς το βράδυ. Πέμπτη και Παρασκευή θα είναι δυο μέρες με άστατο καιρό. Θα έχουμε αρκετές βροχές, πιθανότατα και καταιγίδες, οι άνεμοι θα ενισχυθούν πάλι, η θερμοκρασία θα ξαναπέσει χαμηλές. Θα ψιλοχαλάσει πάλι ο καιρός και κάποια μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση