Με βροχές θα τσικνίσουμε αύριο...

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2016 15:10 Με βροχές θα τσικνίσουμε αύριο...

Ο καιρός δεν θα είναι σύμμαχος για όσους θέλουν να βγάλουν έξω ψησταριές το βράδυ της Τσικνοπέμπτης....

Μετά τη βραδινή βροχή, η Παρασκευή θα ξημερώσει με ισχυρούς δυτικούς ανέμους 6-7 μποφόρ, ενώ το Σαββατοκύριακο οι άνεμοι θα κοπάσουν και ο καιρός θα είναι γενικά ηλιόλουστος (την Κυριακή ωστόσο θα έχει μια αραιή συννεφιά).

Δείτε παρακάτω αναλυτικά την πρόγνωση από συνεργάτη μας Κώστα Λούτα.

Βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία κινείται αργά προς τη χώρα μας και θα επιδεινώσει τον καιρό από το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και ισχυρούς νοτιάδες 6-7 μποφόρ. Τα φαινόμενα αρχικά θα επηρεάσουν το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, αλλά μέχρι το βράδυ θα έχουν επεκταθεί προοδευτικά σε όλα τα ηπειρωτικά συμπεριλαμβανομένου και της Φθιώτιδας. 

Την Παρασκευή βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά περιόδους στη δυτική, τη βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και ισχυρούς δυτικούς ανέμους που στα πελάγη θα φτάνουν κατά τόπους τα 7 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα της Παρασκευής η κακοκαιρία θα περιοριστεί στα Δωδεκάνησα, αλλά μέχρι τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και εκεί.

Το Σάββατο ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα θα είναι πολύ καλός χωρίς βροχές και με ανέμους που δε θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ πουθενά, αλλά από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στο Ιόνιο που βαθμιαία μέσα στη νύχτα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.

Την Κυριακή προβλέπεται αραιή συννεφιά κατά τόπους πιο πυκνή, με νοτιάδες 4-5 μποφόρ που σταδιακά θα ενισχυθούν στα 6 και τοπικά στα 7 μποφόρ στα πελάγη.

Ο καιρός στην Φθιώτιδα

Την Τσικνοπέμπτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά από τα 1300 μέτρα και πάνω. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-18 βαθμούς.

Την Παρασκευή προβλέπονται λίγες αραιές νεφώσεις με ισχυρούς έως πολύ ισχυρούς Δ-ΒΔ ανέμους 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί από 8-16 βαθμούς.

Το Σάββατο προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα κυμανθεί από 8-17 βαθμούς.

Την Κυριακή προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-18 βαθμούς.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση