Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα στη Φθιώτιδα!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016 08:25 Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα στη Φθιώτιδα!

Με αραιή συννεφιά, θερμοκρασία στους 25-26 βαθμούς και λίγη σκόνη από την Αφρική θα ψήσουμε τον οβελία την Κυριακή...

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τι καιρό θα κάνει στη Φθιώτιδα τις επόμενες ήμερες σύμφωνα με τον συνεργάτη μας Κώστα Λούτα.

Γενικά

Με βάση και τα τελευταία προγνωστικά ο καιρός το ΠΑΣΧΑ θα είναι ζεστός με αραιές συννεφιές στα ηπειρωτικά, θερμοκρασία κοντά στους 26-28 βαθμούς και παρουσία Αφρικανικής σκόνης. Έτσι το ψήσιμο του οβελία θα γίνει χωρίς προβλήματα σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Ωστόσο, από το απόγευμα της Κυριακής ψυχρές αέριες μάζες από την Ιταλία θα κινηθούν προς τη χώρα μας προκαλώντας βροχές και πτώση της θερμοκρασίας, αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Στη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα επηρεάζοντας την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, ενώ παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από βορρά προς νότο.
Άστατος θα παραμείνει ο καιρός την Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά.

Ο καιρός στην Φθιώτιδα
Ασθενείς βροχές περιμένουμε το πρωί της Μ.Παρασκευής στο νομό, ενώ το Μ.Σάββατο και η Κυριακή του Πάσχα θα κυλίσει με αραιή συννεφιά, ασθενείς ανέμους, Αφρικανική σκόνη και θερμοκρασία κοντά στους 25-26 βαθμούς. Όμως, από από αργά το απόγευμα της Κυριακής οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και στη διάρκεια της νύχτας προς τη Δευτέρας θα σημειωθούν βροχές. Άστατος θα είναι ο καιρός και τη Δευτέρα του Πάσχα σύμφωνα και με τις τελευταίες ενδείξεις, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση κατά 6-7 βαθμούς. Πιο αναλυτικά:

Την Μ.Πέμπτη προβλέπεται αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-25 βαθμούς.
 
Την Μ.Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΑ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-22 βαθμούς.
 
Το Μ.Σάββατο προβλέπονται αραιές νεφώσεις με Α-ΝΑ ανέμους 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία από 12-24 βαθμούς.
 
Ανήμερα το Πάσχα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και στη διάρκεια της νύχτας προς τη Δευτέρα θα σημειωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13-25 βαθμούς.
Προσαρμοσμένη αναζήτηση