Διασώθηκε με ελικόπτερο η Λαμιώτισσα φοιτήτρια από το φλεγόμενο πλοίο - Αγωνία για τον αρραβωνιαστικό της και τους άλλους επιβάτες - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014 08:45 Διασώθηκε με ελικόπτερο η Λαμιώτισσα φοιτήτρια από το φλεγόμενο πλοίο - Αγωνία για τον αρραβωνιαστικό της και τους άλλους επιβάτες - ΒΙΝΤΕΟ

Ένας Λαμιώτης οδηγός διασώθηκε - Αγωνία για τους υπόλοιπους - Τι λέει Λαμιώτης οδηγός στο LamiaReport.

Η δραματική επιχείριση συνεχίζεται για την διάσωση των επιβατών του φλεγόμενου πλοίου στην Αδριατική. Μέχρι τώρα έχουν διασωθεί 283 επιβάτες, 194 είναι εγκλωβισμένοι, ενώ δυστυχώς υπάρχει και ένας Έλληνας νεκρός, ο Γιώργος Δούλης, που είχε εγκλωβιστεί μαζί με τη γυναίκα του στη γλίστρα του πλοίου.

Η γυναίκα του σώθηκε, αλλά ο άτυχος άντρας έπεσε στη θάλασσα και δυστυχώς λίγη ώρα αργότερα ανασύρθηκε νεκρός.

Ευχάριστα τα νέα για τη Λαμιώτισσα φοιτήτρια

Η αγωνία για τους γονείς της Ευθυμίας Αρβανίτη έλαβε τέλος νωρίς το βράδυ, όταν τους τηλεφώνησε και τους είπε ότι διασώθηκε με ελικόπτερο. Η Λαμιώτισσα φοιτήτρια Ευθυμία Αρβανίτη είχε επισκεφθεί τη Λαμία όπου πέρασε τις ημέρες των Χριστουγέννων με την οικογένεια της και επέστρεφε μέσω Ιταλίας, στην Γερμανία όπου κάνει το μεταπτυχιακό της.

Είχε να επικοινωνήσει από νωρίς το πρωί και οι γονείς της είχαν τρελαθεί από την αγωνία. Στο φλεγόμενο πλοίο ήταν με τον αρραβωνιαστικό της Δημήτρη Κουτσιανά, ο οποίος παρέμεινε στο φλεγόμενο πλοίο, αφού με τα ελικόπτερα απομακρύνθηκαν τα παιδιά και οι γυναίκες.

Και Λαμιώτες οδηγοί φορτηγών στο "Norman Atlantic"

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο φλεγόμενο πλοίο είναι και επαγγελματίες οδηγοί φορτηγών από τη Λαμία. Ο ένας είναι στον κατάλογο μεταξύ των διασωθέντων, ωστόσο υπάρχει αγωνία για τους υπόλοιπους και τους φίλους τους, που ταξίδευαν μαζί.

"Ήταν αναμενόμενο", λέει Λαμιώτης οδηγός

Επαγγελματίας οδηγός φορτηγού από τη Λαμία, που κάνει συχνά αυτό το δρομολόγιο και μάλιστα ήταν να ταξιδέψει με το συγκεκριμένο πλοίο, κάνει λόγο στο LamiaReport για άθλιες συνθήκες.

«Φυσικό και αναμενόμενο ήταν το συμβάν της πυρκαγιάς, που έγινε στο καράβι της Ιταλικής εταιρείας. Καράβι RO RO να κάνει δρομολόγια στην Αδριατική χωρίς να τηρεί όρους ασφαλείας μεταφοράς επιβατών. Μόνο 30 καμπίνες, περίπου, και 500 επιβάτες σχεδόν και τους οδηγούς των φορτηγών να κοιμούνται στα γκαράζ του πλοίου. Αυτή η πυρκαγιά είναι το τρίτο συμβάν στην Αδριατική σε καράβι της ίδιας ίδιας εταιρείας... Οι περιγραφές που έχω από συναδέλφους είναι ότι το πλοίο είναι ένα καμένο κουφάρι που κουβαλάει επιβάτες. Ο θεός να βάλει το χέρι του να προλάβουν. Το μόνο που ξέρω προς το παρόν είναι ότι ένας από τους διασωθέντες επιβάτες είναι Λαμιώτης οδηγός φορτηγού. Εύχομαι να σωθούν όλοι οι άνθρωποι...»

Συγκλονιστικό βίντεο

Στο βίντεο που ακολουθεί υπάρχουν συγκλονιστικές μαρτυρίες επιβατών, μεταξύ των οποίων και του Δημήτρη Κουτσιανά, ο οποίος όπως προαναφέραμε είναι ο αρραβωνιαστικός της Λαμιώτισσας φοιτήτριας Ευθυμίας Αρβανίτη.

Δείτε το:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση