Ένα κορίτσι από τη Λαμία που αποδεικνύει ότι η νέα γενιά είναι όμορφη, έξυπνη και δυναμική

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016 11:06 Ένα κορίτσι από τη Λαμία που αποδεικνύει ότι η νέα γενιά είναι όμορφη, έξυπνη και δυναμική

Με επαγγελματική πορεία που προκαλεί εντύπωση, αλλά και έντονη κοινωνική δράση, η Χριστίνα εξηγεί πώς ένα εμφανίσιμο κορίτσι μπορεί να είναι και πολύ ενδιαφέρον.

Όταν την αντικρίσεις για πρώτη φορά, διαπιστώνεις ότι είναι μια πολύ όμορφη κοπέλα. Όταν, όμως, ρίξεις μια ματιά και στο βιογραφικό της, καταλαβαίνεις ότι είναι πολύ περισσότερα από αυτό.

Η 27χρονη Χριστίνα Μπόμπα σπούδασε μηχανολόγος σε μια από τις καλύτερες σχολές του Πολυτεχνείου, έφτασε σε επίπεδο διδακτορικού, εργάστηκε στον χώρο των media, προσλήφθηκε σε μεγάλη πολυεθνική στον τομέα του marketing (όπου απασχολείται μέχρι σήμερα), λαμβάνει μέρος σε εθελοντικές δράσεις. Και αποτελεί απόδειξη ότι οι νεότερες γενιές διαθέτουν έναν μοναδικό συνδυασμό εμφάνισης, ευφυίας, καλλιέργειας, δυναμισμού και ευαισθησίας. 

Βρήκαμε, λοιπόν, την ευκαιρία να την γνωρίσουμε καλύτερα... Συνέντευξη:

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Σπούδασες στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου, συνέχισες για δύο χρόνια στην έρευνα και έγινες υποψήφια διδάκτορας. Πώς επέλεξες το αντικείμενο των σπουδών σου;

Πήρα μια πολύ σωστή απόφαση για ... όλους τους λάθος λόγους. Είχα φυσική κλίση στις θετικές επιστήμες και ήμουν άριστη μαθήτρια, οπότε η προτροπή όλων ήταν να στοχεύσω στην πιο υψηλόβαθμη σχόλη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που είναι από τα ιδρύματα με το μεγαλύτερο κύρος στην Ελλάδα. Χωρίς, λοιπόν, να έχω ποτέ εξετάσει αν πραγματικά ήθελα να γίνω μηχανικός και χωρίς τα σωστά προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού στο σχολείο, σπούδασα ένα πολύ αξιόλογο επάγγελμα που, όμως, δεν μου ταίριαζε όσο ήθελα. Το Πολυτεχνείο, βέβαια, είναι μια σχολή που σε βοηθά να γίνεις μελλοντικά ένας πολύ καλός επαγγελματίας, εφόσον σου αναπτύσσει την ικανότητα της επίλυσης δύσκολων προβλημάτων σε πολύ λίγο χρόνο. Προσθέτοντας και το κύρος που σου προσδίδει το γεγονός ότι είσαι απόφοιτός του, μπορώ να πω ότι οι σπουδές εκεί αποτέλεσαν μια πολύ δυνατή επένδυση για το μέλλον μου. Η έρευνα και το διδακτορικό αφορούσαν τις εφαρμογές υπολογιστών σε διάφορους τομείς, κάτι που μου ταίριαζε μεν, αλλά ήταν σε ερευνητικό επίπεδο και δεν συγκρινόταν με τη φυσική τάση που είχα για τις πιο επιχειρηματικές, εμπορικές και marketing δραστηριότητες. Ευτυχώς, αντιμετωπίζω τη ζωή σαν «test&learn» εμπειρία και δεν φοβάμαι να αλλάζω την πορεία μου όταν κρίνω πως κάτι δεν μου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργώ με τον τρόπο που μου αρέσει. Έτσι, αποφάσισα να αλλάξω την κατεύθυνση της καριέρας μου.

 

 

#london babe! #theview

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Christina Bompa (@chrismpo) στις

 

 

 

#gratefulsmile for these #happydays ! Smile world! #happy looks good on you!

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Christina Bompa (@chrismpo) στις

 

 

 

When you belong in #great #teams you achieve #great #things #babylonproject

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Christina Bompa (@chrismpo) στις

 

Σήμερα, εργάζεσαι σε μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές. Τι σε κέρδισε τελικά στο μάρκετινγκ και την επιχειρηματικότητα;

Μέσα μου, ήταν ξεκάθαρος ο δρόμος προς πιο business μονοπάτια. Μεγάλη μου αγάπη ήταν το marketing κι έτσι, επέλεξα το περιβάλλον μιας μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας που θα μου έδινε την ευκαιρία να μάθω και να εξελιχθώ αξιοκρατικά μέσα στις δομές της. Έχοντας εργαστεί ήδη τα τελευταία δύο χρόνια εκεί, ξυπνάω κάθε μέρα με όρεξη να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου και να δημιουργήσω. Τόσο το αντικείμενο της δουλειάς μου, όσο και ο οργανωμένος χώρος μέσα στον οποίο λειτουργώ, με συνεχή επαφή και με το εξωτερικό αλλά και την ελληνική αγορά, αποτελούν τους λόγους που είμαι ενθουσιασμένη. Με κερδίζει, επίσης, ότι δουλεύω σε ομάδες με ταλαντούχους ανθρώπους με όρεξη για δημιουργία, που παίρνουμε αποφάσεις και τις βλέπουμε άμεσα να πραγματώνονται σε αποτελέσματα. Δεν υπάρχει καλύτερο για μένα από το να ασχολούμαι με κάτι που συνδυάζει παραγωγικότητα, δημιουργικότητα και τη δυνατότητα να μαθαίνεις κάθε μέρα νέα πράγματα.

Διαβάστε τη συνέντευξη της Χριστίνας και μάθετε περισσότερα γι' αυτήν στο womantoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση