Καιρός: 28η Οκτωβρίου με βροχές, κρύο και χιόνια στα ορεινά!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016 08:12 Καιρός: 28η Οκτωβρίου με βροχές, κρύο και χιόνια στα ορεινά!
Ο καιρός χαλάει από το πρωί της Πέμπτης - Βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι - Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας!
 
Σταδιακή μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή με κύρια χαρακτηριστικά την επικράτηση πολύ ισχυρών βοριάδων 6-8 μποφόρ, την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τις βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, ενώ θα πέσουν και τα πρώτα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά από τα 1400-1500 μέτρα. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά παροδική συννεφιά, με τοπικές μόνο βροχές στα βορειότερα τμήματα.
 
Δείτε παρακάτω πιο αναλυτικά τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες, στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Φθιώτιδα, σύμφωνα με τον συνεργάτη μας Κώστα Λούτα:
 
Την Πέμπτη οι βροχές θα ξεκινήσουν αρχικά από το βόρειο Ιόνιο και γρήγορα θα επεκταθούν σε όλη την δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα. Καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 5-7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν ΝΑ 6-8 μποφόρ.
 
Την Παρασκευή προβλέπεται κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές, καταιγίδες στο Ιόνιο και λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά από τα 1400-1500 μέτρα. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, την δυτική Πελοπόννησο και δυτική Στερεά. Από τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί στη βόρεια Ελλάδα, ενώ η κακοκαιρία θα κινηθεί νοτιότερα και θα επηρεάσει τη δυτική Κρήτη με καταιγίδες παροδικά ισχυρές. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν παντού από βόρειες διευθύνσεις 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ.
 
Το Σαββατοκύριακο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στην δυτική και βόρεια Ελλάδα. Στα ανατολικά και νότια αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στις Σποράδες, Εύβοια, Κυκλάδες και βόρεια Κρήτη. Οι βοριάδες στα πελάγη θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 8 με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι του Σαββάτου.
 
Ο καιρός στην Φθιώτιδα
Βροχερό προβλέπεται το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή στο νομό, ενώ την Παρασκευή θα πέσουν και λίγα χιόνια στα ορεινά από τα 1400-1500 μέτρα. Από το Σάββατο μέχρι και την Τρίτη προβλέπεται γενικά ηλιοφάνεια και βαθμιαία άνοδος της θερμοκρασίας. Πιο αναλυτικά:
 
Την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και ΝΑ ανέμους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 13-15 βαθμούς.
 
Την Παρασκευή (28η Οκτωβρίου) προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά από τα 1400-1500 μέτρα. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΑ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση δε θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς.
 
Το Σάββατο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα διαλυθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΒΔ 2-3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-14 βαθμούς.
 
Την Κυριακή προβλέπεται αίθριος καιρός με ασθενείς Α-ΝΑ ανέμους 2-3 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 8-16 βαθμούς.
 
Μπορείτε να βλέπετε ανά πάσα ώρα και στιγμή Live με εικόνα τον καιρό στην πόλη:  εδώ
Προσαρμοσμένη αναζήτηση