Έρχεται νέο κύμα με χιόνια και μέσα στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 17:18 Έρχεται νέο κύμα με χιόνια και μέσα στη Λαμία

Παγετός μέχρι και το πρωί της Τετάρτης - Χιόνια στη Φθιώτιδα και στη Λαμία το διήμερο Τρίτη και Τετάρτη - Αν δεν αλλάξει κάτι τελευταία στιγμή, τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι η Λαμία την Τετάρτη το πρωί θα δει 5 εκατοστά (πιθανόν και 10) στρωμένο χιόνι.

Ο ισχυρός παγετός και η επέλαση του χιονιά θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα, το νέο κύμα χιονοπτώσεων έχει αρχίσει να επηρεάζει από τη Δευτέρα το πρωί την ανατολική Μακεδονία, Θράκη και βόρειο Αιγαίο που στη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη θα επεκταθεί στην Χαλκιδική, τις Σποράδες-Εύβοια, την ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο. Οι χιονοπτώσεις θα είναι γενικά ασθενείς με τον παγετό να παραμένει ισχυρός στην κεντρική και βόρεια χώρα. Ωστόσο, στις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και την ανατολική Μαγνησία τα φαινόμενα θα έχουν τοπικά ισχυρό χαρακτήρα.

Την Τρίτη οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν σε όλη τη Μακεδονία-Θράκη, την Θεσσαλία, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά-Εύβοια. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα με τα χιόνια να περιορίζονται στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Την Τετάρτη ένα ακόμη κύμα χιονιά, θα σαρώσει την κεντρική και βόρεια Ελλάδα (από τη Λαμία και πάνω) με τις χιονοπτώσεις να είναι κατά τόπους πυκνές στη Θεσσαλία, την δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Ο καιρός στην Φθιώτιδα
Από τη Δευτέρα αργά το βράδυ έως και το μεσημέρι της Τετάρτης προβλέπονται εκ νέου ασθενείς χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι περισσότερες στα ανατολικά και νότια του νομού. Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα έχουμε ήλιο με λίγη συννεφιά. Ο παγετός θα διατηρηθεί μέχρι ΚΑΙ το μεσημέρι της Τετάρτης.

Τη Δευτέρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από αργά το βράδυ θα αρχίσει να χιονίζει στα ανατολικά και νότια του νομού. Στη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη τα χιόνια θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως -1 βαθμούς.

Την Τρίτη προβλέπονται ασθενείς χιονοπτώσεις που από το μεσημέρι θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν και εκεί. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ ασθενείς και η θερμοκρασία δεν θα ανέβει πάνω από τους 0 βαθμούς.

Την Τετάρτη προβλέπονται ασθενείς χιονοπτώσεις, κυρίως στη δυτική Φθιώτιδα, που από το μεσημέρι θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως +3 βαθμούς.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση