Αυτές είναι οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα γίνουν στο Δ. Λαμιέων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017 21:25 Αυτές είναι οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα γίνουν στο Δ. Λαμιέων

Τι εισηγείται στο ΔΣ η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής...

'Οχι μία, όχι δύο, αλλά 28 συνολικά παρεμβάσεις στο κυκλοφοριακό θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Λαμιέων, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  προτάθηκαν από την Επιτροπή Κυκλοφοριακού στην ΕΠΖ, ενώ άλλα πέντε αιτήματα - κυρίως δημοτών επαγγελματιών - δεν έγιναν δεκτά από την αρμόδια Επιτροπή.

Για να μην αιφνιδιαστείτε η ΕΠΖ εισηγήθηκε θετικά για τις παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

1. Να τροποποιηθεί η απόφαση Δ.Σ. 192/2017 περί παραχώρησης θέσης ΑΜΕΑ επί της οδού Δραγατσανίου αρ. 5 για το αυτοκίνητο με αρ. κυκλοφορίας ΖΜΙ 5451 λόγω αγοράς νέου οχήματος. Να παραχωρηθεί θέση ΑΜΕΑ επί της οδού Δραγατσανίου αρ. 5 για το όχημα με αρ. κυκλοφορίας ΖΥΧ 3728.

2. Να παραχωρηθεί θέση AMEA επί της οδού Ανοίξεως 2 για το αυτοκίνητο με αρ. κυκλοφορίας ΜΙΜ 5704 (Αντωνόπουλος Χρήστος).

3. Να παραχωρηθεί θέση στάθμευσης επί της οδού Τσιριμώκου 1 για τις ανάγκες του Υπηρεσιακού αυτοκινήτου με αρ. κυκλοφορίας ΚΥ 9832 για την Δ/νση Αγροτικών Υποθέσεων Στερεάς Ελλάδας.

4. Να παραχωρηθεί θέση φορτοεκφόρτωσης επί της οδού Σολωμού Σ. για τις ανάγκες των καταστημάτων της περιοχής.

5. Να παραχωρηθεί θέση φορτοεκφόρτωσης επί της οδού Χατζοπούλου 4 για τις ανάγκες των καταστημάτων της περιοχής.

6. Να παραχωρηθεί θέση στάθμευσης επί της οδού Κύπρου 38 για τις ανάγκες της Στατιστικής Υπηρεσίας Ν. Φθιώτιδας.

7. Να γίνει υποβιβασμός πεζοδρομίου να τοποθετηθεί Ρ 40 και να γίνει διαγράμμιση της εισόδου – εξόδου σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης επί της οδού Όθωνος αρ. 22. Οι εργασίες που χρειάζονται για την ανωτέρω διαμόρφωση θα γίνουν από τον ενδιαφερόμενο.

8. Να εγκριθεί η είσοδος έξοδος οχημάτων και ο υποβιβασμός στάθμης πεζοδρομίου επί της οδού Καποδιστρίου & Παλαιολόγου για τις ανάγκες του Υπαιθρίου Σταθμού Αυτοκινήτων. Η κοπή του δέντρου (μετά από άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία), η μεταφορά του στύλου φωτισμού και η σήμανση θα γίνουν με δαπάνη του ενδιαφερομένου. Η έγκριση θα ισχύει εφόσον δοθεί από την αρμόδια Υπηρεσία άδεια λειτουργίας του Υπαίθριου Σταθμού Αυτοκινήτων και σε αντίθετη περίπτωση θα ανακληθεί μετά από έγγραφο του Δήμου.

9. Να τοποθετηθούν οριοδείκτες επί της οδού Δωριέων αρ. 19 για την ασφαλή πρόσβαση στην οικοδομή (ιδία δαπάνη).

10. Να τοποθετηθούν οριοδείκτες επί της οδού Δωριέων αρ. 20 για την αποφυγή της παράνομης στάθμευσης (ιδία δαπάνη).

11. Να επιτραπεί η είσοδος σε αυτοκίνητο ΙΧ με αριθμό κυκλοφορίας ΜΙΧ 2793 στην πλατεία Διάκου για τις ανάγκες της Χριστιανικής εστίας.

12. Να τοποθετηθούν οριοδείκτες επί της οδού Φιλίππου στη διασταύρωσή της με την οδό Καβάφη και για μήκος 10μ. προκειμένου να αποφευχθεί η παράνομη στάθμευση λόγω έλλειψης πεζοδρομίου.

13. Να τοποθετηθεί πινακίδα Ρ-40 άνω των 3,5tn στην οδό Δαμάστας 29 και συγκεκριμένα στο σημείο της οδού που είναι μεταξύ των οδών Κραββαρίτη και Αβραάμ Κων/νου.

14. Να τοποθετηθούν τρία μεταλλικά κολωνάκια επί του πεζοδρομίου στην οδό Όθωνος 65 προκειμένου να αποφευχθεί η παράνομη στάθμευση (ιδία δαπάνη).

15. Να μετατοπιστεί πληροφοριακή πινακίδα επί της Αθηνών αρ. 20. (Η μετατόπιση και η νέα πινακίδα θα γίνει με δαπάνη του ενδιαφερόμενου και μετά από άδεια της Υπηρεσίας).

16. Να τοποθετηθεί σήμα STOP επί της παρόδου Τυρταίου στη συμβολή της με την οδό Λασκαράτου.

17. Να γίνει τροποποίηση της αριθμ. 192/2017 Α.Δ.Σ που αφορά τη στάση και στάθμευση ΙΧ οχημάτων στην οδό Μαυροδήμου, στο τμήμα από την οδό Καραϊσκάκη μέχρι την οδό Εκκλησιών. Να απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση επί της οδού Μαυροδήμου στο τμήμα από την οδό Καραϊσκάκη μέχρι το τέλους του.

18. Να γίνει η απαραίτητη σήμανση της οδού Κνωσσού ως οδός προτεραιότητας έναντι των καθέτων αυτής. Επίσης η οδός Καρυωτάκη είναι οδός προτεραιότητας έναντι των καθέτων αυτής πλην της οδού Στάμου και της οδού Μελίνας Μερκούρη.

19. Να τροποποιηθεί η με αριθμ. 281/2016 ΑΔΣ για τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων για το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χαλκιάς λόγω πώλησης της επιχείρησης στο ΜΥ ΚΤΕΟ IKE .

20. Να τοποθετηθούν οι κάτωθι πινακίδες σε σημεία της Τ.Κ. Μεξιατών: Από δύο πινακίδες διπλής όψεως: Προς Πλατεία, προς Άγιο Παντελεήμονα, προς Δημοτικό Σχολείο, προς Νηπιαγωγείο, προς Αγία Παρασκευή. Από μια πινακίδα διπλής όψεως: προς Κεφαλόβρυσο, προς Άγιο Ιωάννη Θεολόγο, προς Άγιο Ιωάννη Πρόδρομο, Προς Νεκροταφείο, προς Γήπεδο, προς Πλατανόδασος Λελέικα και προς Συνοικία Καμαριώτη, και τέσσερις πινακίδες: Απαγορεύεται η ρίψη σκουπιδιών.

21. Να τοποθετηθεί σήμα STOP στον παράπλευρο δρόμο επί της δυτικής εισόδου της ΠΕΛ για την ασφαλή έξοδο των οχημάτων προς την οδό Φιλίας.

22. Να τοποθετηθεί σήμα STOP στην οδό ΚΙΛΚΙΣ, στην συμβολή με την οδό Πρεβέζης .

23. Να τοποθετηθεί ρυθμιστική πινακίδα Ρ-47 (υποχρεωτική κατεύθυνση πορείας προς τα αριστερά) καθώς και κατασκευή διάβασης πεζών στη διασταύρωση των οδών Λεωνίδου & Πανουργιά.

24. Να τοποθετηθεί σήμα Ρ-40 σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης επί της οδού Λειβαδίτη 39 στις εργατικές κατοικίες Γαλανέικων στη Λαμία. (ΓΙΟΒΑΝΗ ΕΙΡΗΝΗ)

25. Να παραχωρηθεί θέση φορτοεκφόρτωσης επί της οδού Μπότσαρη 6 για τις ανάγκες των καταστημάτων της περιοχής.

26. Να τοποθετηθεί σήμα Ρ-40 σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης επί της οδού Πατρόκλου & Δροσοπούλου καθώς και υποβιβασμός του πεζοδρομίου (με δαπάνη του ενδιαφερόμενου).

27. Να εγκριθούν τα δρομολόγια του ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΛΑΜΙΑΣ Α.Ε. για τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

 28. Να μονοδρομηθεί το τμήμα της οδού Τσακάλωφ από Μιαούλη μέχρι Μυρμιδόνων καθώς και το τμήμα της οδού Μυρμιδόνων από την οδό Τσακάλωφ έως την οδό Αγ, Βαρβάρας με την παραπάνω φορά, πλην της Πέμπτης και ώρες λαικής αγοράς.

Εισηγείται αρνητικά για τα εξής θέματα:

1. Να μην παραχωρηθεί θέση φορτοεκφόρτωσης επί της οδού Θερμοπυλών 76 για τις ανάγκες των καταστημάτων της περιοχής διότι δεν χορηγούνται αποκλειστικές θέσεις στάθμευσης για τις Σχολές Οδηγών.

2. Να μην μετακινηθεί η θέση φορτοεκφόρτωσης επί της οδού Πατρόκλου 1 πλησίον σε άλλη θέση, διότι στο συγκεκριμένο σημείο εξυπηρετεί τα περισσότερα υφιστάμενα καταστήματα.

3. Να μην παραχωρηθεί θέση φορτοεκφόρτωσης επί της οδού Θερμοπυλών 28 για τις ανάγκες των καταστημάτων της περιοχής, διότι στο συγκεκριμένο σημείο δεν εξυπηρετείται ικανός αριθμός καταστημάτων.

4. Να μην τοποθετηθεί φωτεινός σηματοδότης παλλόμενος επί της οδού Σόλωνος & Ναυπάκτου ,διότι θα δημιουργήσει επί πλέον κυκλοφοριακά προβλήματα καθώς και κατασκευή στεγάστρου στάσης ΑΣΤΙΚΟΥ λεωφορείου επί της Ναυπάκτου το οποίο υπάρχει ήδη στο νότιο τμήμα της οδού.

5. Να μην απαγορευτεί η στάθμευση οχημάτων στην οδό Δαμασκηνού από τη συμβολή της οδού Θράκης έως Μακεδονίας εκατέρωθεν, διότι η οδός Δαμασκηνού έχει επαρκές πλάτος κυκλοφορίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση