Νέα 4ωρη στάση εργασίας στη ΛΑΡΚΟ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2017 09:06 Νέα 4ωρη στάση εργασίας στη ΛΑΡΚΟ

Το Συνδικάτο Μετάλλου στηρίζει τους απολυμένους Καρατσώλη…

Για κοροϊδία της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ, αλλά και του υπουργού Γιώργου Σταθάκη και του βουλευτή Γιάννη Σαρακιώτη, κάνει λόγο το Συνδικάτο Μετάλλου, με αφορμή την απόλυση των εργαζομένων στην εργολαβία Καρατσώλη, αφού η εταιρία δεν έχει δώσει ακόμη τις ωροκτυπήσεις προκειμένου οι απολυμένοι να προβούν σε καταγγελία των δεδουλευμένων.

Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστές συνάδελφοί τους προχώρησαν σε καταγγελία στο ΙΚΑ και στην Επιθεώρηση Εργασίας, όμως όπως επισημαίνουν «έρχονται αντιμέτωποι και με το αντί-εργατικό νομοθετικό περιεχόμενο που έχουν δημιουργήσει οι κυβερνήσεις για να εξυπηρετούν τον εργοδότη».

Έτσι το μόνο όπλο που τους απομένει είναι ο αγώνας με την αλληλεγγύη και προκήρυξαν 4ωρη  στάση εργασίας από την πρωινή βάρδια του εργοστασίου για την Τετάρτη 9 Αυγούστου 10 με 2 το μεσημέρι.

Αυτά που απαιτούν είναι:

• Την επαναπρόσληψη των συναδέλφων και την εξόφληση των δεδουλευμένων τους.

• Άμεση κρατική χρηματοδότηση της ΛΑΡΚΟ και Ενιαίο Κρατικό Φορέα Μεταλλευτικής Βιομηχανίας με κριτήριο παραγωγής την κάλυψη των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών. Οι εγχώριες πλουτοπαραγωγικές πηγές έχουν δυνατότητα να καλύψουν τις σύγχρονες διευρυμένες λαϊκές ανάγκες και η ΛΑΡΚΟ ως μοναδικός φορέας αξιοποίησης του σιδηρονικελίου στην Ελλάδα και μοναδικός παραγωγός στην Ευρώπη, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο σε μια τέτοια ανάπτυξη.

• Την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών. Ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων από τις εργολαβίες στην ΛΑΡΚΟ με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

• Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Απαιτούμε οργανόγραμμα.

• Να γίνουν νέες προσλήψεις εργατοτεχνικού, διοικητικού και επιστημονικού προσωπικού.

• Αναγνώριση και καταβολή τριετιών και βασικών μισθών σε όλους τους εργαζόμενους με τον υπολογισμό που δίνονταν στους εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί πριν το 2007. Καταβολή των χρημάτων σε αναβαθμίσεις που έγιναν και γίνονται με τον τρόπο και τον υπολογισμό που δίνονταν πριν το 2013. Καταβολή όλων των αναδρομικών με τόκους που έχουν προκύψει από την καταπάτηση  των παραπάνω.

• Να δίνονται τα σπίτια στους οικισμούς σε όποιο εργαζόμενο αιτείται, φτιαγμένα από τη ΛΑΡΚΟ και να συντηρούνται από αυτή.

• Να εκπληρώνει η ΛΑΡΚΟ ανελλιπώς τις υποχρεώσεις της στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο των εργαζομένων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση