Μετά τα 40αρια σε Φθιώτιδα και Θήβα επιτέλους λίγη δροσιά

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017 08:11 Μετά τα 40αρια σε Φθιώτιδα και Θήβα επιτέλους λίγη δροσιά

Ξεκίνησε η μεταβολή του καιρού…

Για μία ακόμη φορά οι προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ήταν ακριβείς, καθώς το Σάββατο 12 Αυγούστου ο υδράργυρος έκλεισε με 41ο στη Σπάρτη, ενώ στη Φθιώτιδα (Λευκοχώρι Ελάτειας) και στη Θήβα, ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 40ο. Επίσης 38ο είχαμε στη Χαλκίδα και 37ο στη Λαμία.

Από σήμερα Κυριακή 13 Αυγούστου, ο καιρός όμως αλλάζει, βάζοντας τέλος σε έναν 8ημερο καύσωνα, ενώ ήδη η μεταβολή του έγινε αισθητή από το βράδυ του Σαββάτου στο Ιόνιο με ενίσχυση των Βορείων ανέμων που επηρέασαν και το μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης χώρας.

Πιο αναλυτικά την Κυριακή 13 Αυγούστου 2017 προβλέπονται βροχές και καταιγίδες ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα τη Μακεδονία και τη Θράκη, όπου κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές μπόρες ή καταιγίδες σε ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς και πιθανόν της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 28 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 33 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 20 έως 32, στην Κεντρική Ελλάδα από 18 έως 35 βαθμούς, στη Νότια Ελλάδα από 19 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 35 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 32 βαθμούς με εξαίρεση τα ανατολικά νησιωτικά τμήματα όπου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Όπως περιγράψαμε και πιο πάνω ενισχύονται οι άνεμοι που ειδικά στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά στα δυτικά πελάγη σε θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί ισχυροί με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι, ενισχυόμενοι βαθμιαία στα βόρεια πελάγη σε θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση