Συνεχίζεται το "κρυφτούλι" της ΔΕΗ με την Περιφέρεια & τους καταναλωτές

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017 08:15 Συνεχίζεται το "κρυφτούλι" της ΔΕΗ με την Περιφέρεια & τους καταναλωτές

Η κοροϊδία θα κλείσει χρόνο!

Είστε κάτοικοι Λαμίας ή Καρπενησίου και δεν είδατε τους λογαριασμούς ρεύματος να μειώνονται από την υποχρέωση του κράτους απέναντι στην αναγκαστική εφαρμογή των μέτρων για τη μείωση εκπομπής σωματιδίων;

Απολύτως φυσιολογικό με τους μηχανισμούς που μας διαφεντεύουν και διαμορφώνουν ενίοτε την κοινωνική πολιτική!

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, εφαρμόζοντας τόσο τα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, όσο και τα συμφέροντα των πολιτών της, κήρυξε σε κατάσταση λήψης έκτακτων βραχυπρόθεσμων μέτρων για τη μείωση εκπομπών αιωρούμενων σωματιδίων, δύο φορές την περιοχή του Καρπενησίου ήτοι στις 21-12-2016 και στις 2-2-2017 και μία τη Λαμία στις 3-1-2017.

Αν και ο 1ος εκκαθαριστικός λογαριασμός ήταν για τις μισές περιοχές τον επόμενο Φεβρουάριο ή Μάρτιο, εντούτοις οι Διαχειριστές του ηλεκτρικού ρεύματος είχαν ισχυριστεί στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Ταγκαλέγκα στις 24/2/17 ότι η τάξη θα αποκατασταθεί στον επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό, αφού πολλές περιοχές - ειδικά στην Ευρυτανία - η καταμέτρηση γίνεται σε μεγαλύτερο διάστημα από 4μηνο.

Δυστυχώς ούτε στους εκκαθαριστικούς του Ιουνίου - Ιουλίου προέκυψε μείωση, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη που έστειλε νέο έγγραφο στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκη. Δείτε τη σχετική αλληλογραφία:

Δυστυχώς η παραπάνω απάντηση της ΔΕΗ αν και άργησε 1,5 μήνα(!!!) ουδόλως καλύπτει την αγκύλωση της Επιχείρησης κρίνοντας και από τις καταγγελίες των ίδιων των καταναλωτών.

Στο παρακάτω έγγραφο υποβολής παραπόνου καταναλωτή, αν και ζητήθηκαν εγγράφως εξηγήσεις, η εταιρεία περιορίστηκε σε ένα απλό τηλέφωνο κατώτερου διοικητικού υπαλλήλου που αγνοούσε φυσικά όλη τη συγκεκριμένη αλληλογραφία και απέδιδε την καθυστέρηση στο σύστημα και στην ενημέρωση του, που δεν επικαλείται φυσικά η Διευθύντρια πωλήσεων.

Φυσικά και ο κατώτερος διοικητικός υπάλληλος δεν μπορεί να γνωρίζει τι κάνουν τα ανώτερα κλιμάκια, αλλά ωστόσο αν δεν κοροϊδεύει η κα Αμανατίδου τον Περιφερειάρχη, τότε βάζουν ανενημέρωτους υπαλλήλους να αντιμετωπίζουν τα εύλογα παράπονα των καταναλωτών! Όποιο και από τα δύο να συμβαίνει είναι πραγματικά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

Για την ιστορία ο υπάλληλος που ανέλαβε να απαντήσει στο συγκεκριμένο «παράπονο» έκανε λόγο για πίστωση των εκπτώσεων στον επόμενο εκκαθαριστικό (και όχι στον έναντι που λέει ουσιαστικά η κα Αμανατίδου) δηλαδή τον 10ο ή 11ο μήνα του τρέχοντος έτους. Κάτι που σημαίνει ότι οι κάτοικοι για παράδειγμα του Καρπενησίου θα πάρουν μείωση για το ρεύμα που κατανάλωσαν τον περασμένο Δεκέμβριο, μόλις τον ερχόμενο Νοέμβριο! Και τον Αύγουστο όμως να γίνει τελικά η μείωση ή το Σεπτέμβριο, η κοροϊδία πιστεύουμε είναι η ίδια, αφού στο πρωτογενές παράπονο της Περιφέρειας απαντούσαν ότι αυτό θα γινόταν στους επόμενους λογαριασμούς. Και ο επόμενος μήνας του Φεβρουαρίου οπωσδήποτε δεν είναι ο Αύγουστος ή ο Νόεμβριος…

Και να σκεφθεί κανείς ότι η συγκεκριμένη μείωση είναι στα προϋπολογισμένα του Κοινωνικού Κράτους και ουδόλως θα επιβαρύνει την Επιχείρηση - πρώην - Κοινής Ωφελείας….

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση