Χωρίς παρατράγουδα έληξε η κατάληψη στον υδροηλεκτρικό σταθμό της ΔΕΗ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017 13:42 Χωρίς παρατράγουδα έληξε η κατάληψη στον υδροηλεκτρικό σταθμό της ΔΕΗ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των κατοίκων για το φράγμα του Αχελώου..

Για περισσότερες από τέσσερις ώρες ο υδροηλεκτρικός σταθμός της ΔΕΗ στη Γλύστρα παρέμεινε υπό κατάληψη, τη Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017 από αλληλέγγυους στην κίνηση των κατοίκων της Μεσοχώρας Τρικάλων, κατά του νέου φράγματος του Αχελώου.

Με συνθήματα υπέρ του Αχελώου και του χωριού τους ζητούν να γκρεμιστεί το φράγμα προκειμένου να τρέχει ελεύθερο στο χωριό το νερό που το κρατάει ζωντανό.

Αργά το μεσημέρι της Δευτέρας γύρω στις 3, μέλη της αποκαλούμενης «Αυτόνομης Συνάντησης Αγώνα», προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του χώρου εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην δημιουργία «φαραωνικών τεχνικών έργων» που υποβαθμίζουν συγχρόνως το περιβάλλον.

Αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας μηχανοκίνητη πορεία από τη Μεσοχώρα έφτασε στο υδροηλεκτρικό και την κατάληψη και περίπου 30 άτομα ενώθηκαν με τους καταληψίες για να αποχωρήσουν αργότερα όλοι μαζί για το χωριό.

Αν και για την τήρηση της τάξης είχαν παρθεί μέτρα από την ΔΑ Τρικάλων εντούτοις δεν χρειάστηκε σε καμία περίπτωση να επέμβουν στην ειρηνική διαδήλωση που πραγματοποίησαν οι κάτοικοι ακόμη και με μικρά παιδιά, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο athens.indymedia.org.

Διαβάστε επίσης: Υπό κατάληψη το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στη Γλύστρα

Προσαρμοσμένη αναζήτηση