«Παράθυρο» να παραμείνει το ΤΕΙ Αθήνας και μετά τη συγχώνευση

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017 22:06 «Παράθυρο» να παραμείνει το ΤΕΙ Αθήνας και μετά τη συγχώνευση

Σε αναμονή το ΤΕΙ Στερεάς…

Ως πρωτοποριακό εγχείρημα περιγράφει τη διαδικασία ίδρυσης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής από τη συγχώνευση των δύο Ιδρυμάτων, ΤΕΙ Αθήνας και ΑΕΙ ΤΤ Πειραιά, το Υπουργείο Παιδείας.

Σχετικά με τα Τμήματα και τις Σχολές του υπό ίδρυση Πανεπιστημίου, θα ληφθούν υπόψη από την οκταμελή επιτροπή που έχει συστήσει το ΥΠΠΕΘ για να τις μελετήσει και να εισηγηθεί σχετικά. Η διαδικασία είναι υπό εξέλιξη, όπως αναφέρεται και οι αποφάσεις δεν έχουν παρθεί ακόμη, ενώ οι προτάσεις των δύο Ιδρυμάτων θα κριθούν από την επιτροπή, θέτοντας ως κύριες προϋποθέσεις τα νέα Τμήματα να αντιστοιχούν σε διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά πεδία, να έχουν αυτοδυναμία προσωπικού και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας.

«Μετά το πέρας της διαδικασίας, εφόσον κριθεί ότι κάποια Τμήματα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να αποτελέσουν Τμήματα του νέου Πανεπιστημίου, παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν ως τμήματα ΤΕΙ. Σε αυτή την περίπτωση το ΤΕΙ Αθήνας θα παραμείνει σε λειτουργία ώστε να συνεχίσουν τα εν λόγω τμήματα απρόσκοπτα να παρέχουν το έργο τους», αναφέρεται σε σημερινό δελτίο τύπου του ΥΠΠΕΘ.

Τα παραπάνω βέβαια αποτελούν ένα καλό προπομπό για την επεξεργασία του αιτήματος της μετεξέλιξης του ΤΕΙ Στερεάς σε Πανεπιστήμιο Στερεάς με τη συγχώνευσή του με τα δύο Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η πρόταση έχει πέσει στο τραπέζι από τα τέλη του περασμένου χειμώνα και αποτελεί εν μέρει διόρθωση της  αδικίας Αρβανιτόπουλου. Ωστόσο η αρχική πρόταση ήταν στο πλαίσιο μιας ενιαίας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σενάριο που «καλλωπίζεται» συνεχώς, προκειμένου να μη θίξει στεγανά παραδοσιακών Ανώτατων Ιδρυμάτων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση