Λαμία: Διαψεύδουν ότι θα στεγάσουν πρόσφυγες στις πρώην κλινικές "Κατσάνου" και "Τσαγκάρη"

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017 08:40 Λαμία: Διαψεύδουν ότι θα στεγάσουν πρόσφυγες στις πρώην κλινικές "Κατσάνου" και "Τσαγκάρη"

Βάζουν τέλος στις φήμες και μάλιστα σε μια περίπτωση εστάλη και εξώδικο...

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησε η φήμη ότι οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στις Θερμοπύλες θα μετεγκατασταθούν στη Λαμία. Υπήρξε μάλιστα και συγκεκριμένο δημοσίευμα ότι πολλοί από αυτούς θα φιλοξενηθούν στις πρωην κλινικές "Μητέρα" (Κατσάνου) και "Τσαγκάρη".

Σε επικοινωνία που είχαμε με την κ. Αλεξάνδρα Τσαγκάρη, μας διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε τέθηκε τέτοιο θέμα και ότι δεν έχει γίνει καμία σχετική ενέργεια, ούτε υπήρξε κάποια πρόταση από κανένα φορέα, για την πρώην κλινική.

Το ίδιο κατηγορηματική ήταν και η διάψευση από την πλευρά της πρωην κλινικής "Μητέρα".  Μάλιστα η κ. Αλίκη Κατσάνου έστειλε και εξώδικη διαμαρτυρία σε Μέσο Ενημέρωσης, για τα όσα δημοσιοποίησε σχετικά με τη μετατροπή της πρώην μαιευτικής κλινικής στην οδό Σατωβριάνδου στη Λαμία, σε δωμάτια προσφύγων.

Δείτε παρακάτω την εξώδικη διαμαρτυρία που απέστειλε η κ. Αλίκη Κατσάνου σήμερα Παρασκευή (13/10) προς το Μέσο που δημοσίευσε τις πληροφορίες:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ - ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ

Της Αλίκη Κατσάνου χήρα Σπυρίδωνος, κατοίκου Λαμίας, οδός Σατωβριάνδου αρ. 23.

ΠΡΟΣ
Τον ιστότοπο…. και ραδιοφωνικό σταθμό....., με έδρα τη Λαμία Φθιώτιδας, οδός ....  νομίμως εκπροσωπουμένου.

«Με έκπληξη ενημερώθηκα ότι στις αναρτήσεις σας της 12-10-2017 στον ιστότοπο …....., περιλαμβάνεται και ανάρτηση η οποία αφορά την οικογένειά μου, η οποία έχει τον τίτλο «Μήπως δημιουργείται getto στο κέντρο της Λαμίας». Ανέτρεξα και διάβασα την πιο πάνω ανάρτηση και όσα εξόχως ψευδή και ανυπόστατα σε αυτή αναφέρονται, προκαλώντας σε εμάς αγανάκτηση λόγω της εμπλοκής του ονόματός μας σε πλήρως ανυπόστατες και ψευδείς αναφορές. Η αγανάκτησή μας δε υπήρξε σφοδρότερη όταν διαβάζοντας την πιο πάνω ανάρτηση διαπιστώσαμε ότι μας εμπλέκει και με υποκρυπτόμενα οικονομικά συμφέροντα, κάνοντας μάλιστα και πρόταση να διατεθούν τα χρήματα, άραγε για ποια χρήματα μιλάτε, σε περισσότερους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, παρουσιάζοντας εμένα και την οικογένειά μου ως διαπλεκόμενους με οικονομικά συμφέροντα. Η ανάρτηση δε αυτή μας καθιστά βορά στον άνευ διάκρισης κακεντρεχή σχολιασμό των αναγνωστών σας. Επιπρόσθετα δε τα ίδια ψεύδη μεταδόθηκαν και από το ραδιοφωνικό σταθμό .....  κατά το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων.
Δια της παρούσης διαμαρτύρομαι έντονα για όσα ψευδή και ανυπόστατα αναφέρονται στην ανωτέρω ανάρτηση και όσα δια του δελτίου ειδήσεων του ραδιοφωνικού σταθμού μετεδόθησαν, καθώς ούτε κατ’ ελάχιστο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ουδόλως υπήρξε σκέψη στέγασης προσφύγων στις εγκαταστάσεις της πρώην κλινικής Κατσάνου, πολύ δε περισσότερο ουδέποτε δεχθήκαμε πρόταση ή άλλης μορφής διαδικασία με σκοπό παρόμοιο με αυτόν που μας καταλογίζετε. Εκφεύγει δε πλήρως της καλώς εννοούμενης δημοσιογραφίας και του δικαιώματος ενημέρωσης του κοινού, η ανάρτηση στοιχείων χωρίς τον προηγούμενο έλεγχο της αλήθειας, την οποία ευκόλως μπορούσατε να διαπιστώσετε καλώντας εμένα για να σας ενημερώσω περί του αληθούς.
Σας καλώ όπως προβείτε άμεσα από το ίδιο σημείο με αυτό της ψευδούς ανάρτησης και του αυτού δελτίου ειδήσεων, σε πλήρη διάψευση όσων σε αυτή αναφέρονται, αποκαθιστώντας την αλήθεια προς ενημέρωση του κοινού, ζητώντας ταυτόχρονα συγγνώμη για την αναστάτωση που μας προκαλέσατε.
Άλλως σας δηλώνω ότι θα προβώ σε κάθε νόμιμη ενέργεια προς αποκατάσταση της πραγματικότητας.
Διορίζω πληρεξούσιο δικηγόρο μου τον Θάνο Αλεξόπουλο, Σολωμού 76 Αθήνα, τηλ. 2105236667 κιν. 6932321945.
Με τη ρητή επιφύλαξη παντός δικαιώματός μου, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται όπως επιδώσει αρμοδίως και εμπροθέσμως την παρούσα προς αυτόν που απευθύνεται, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες».

Λαμία 13-10-2017

Αλίκη Κατσάνου

Προσαρμοσμένη αναζήτηση