Περιφερειακή σύσκεψη αγροτών απέναντι στο «παραμύθι» της ανάπτυξης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 23:45 Περιφερειακή σύσκεψη αγροτών απέναντι στο «παραμύθι» της ανάπτυξης

Υπό το συντονισμό της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας συγκαλεί την Κυριακή  26 Νοέμβρη στις 11:00 το πρωί στο κοινοτικό κατάστημα της Ανθήλης πλατιά σύσκεψη, καλώντας Ομοσπονδίες, Αγροτικούς Συλλόγους, Επιτροπές Αγώνα, της  Στερεάς Ελλάδας,

Στόχος τους η επικαιροποίηση του διεκδικητικού πλαισίου αιτημάτων, προκειμένου να προγραμματιστούν ενημερωτικές περιοδείες και συγκεντρώσεις συγχρόνως με την προσπάθεια συγκρότησης Αγροτικών Συλλόγων.

Διαβάστε το σχετικό κάλεσμα:

«Συνάδελφοι η κυβέρνηση συνεχίζει το παραμύθι της περί δίκαιης ανάπτυξης. Η ανάπτυξη της αφορά τους εμποροβιομηχάνους, τους μεγαλεμπόρους και μεγαλοαγρότες, τους τραπεζίτες, αφού εμείς οι μικρομεσαίοι αγρότες  στον αντίποδα βιώνουμε την δραματική μείωση του εισοδήματος από την φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, τα διάφορα χαράτσια, τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα και το αυξημένο κόστος παραγωγής.

Το αίσχος των ανοιχτών και χαμηλών στο όνομα τις «ελεύθερης οικονομίας τις αγοράς» δίνει την δυνατότητα σε μια χούφτα μεγαλεμπόρους και βιομήχανους να αρπάζουν κοψοχρονιά τη σοδειά μας, συχνά να μας αφήνουν και απλήρωτους και να διοχετεύουν στην λαϊκή κατανάλωση πανάκριβα τα προϊόντα 5-10 φορές πάνω από την τιμή παραγωγού κερδοσκοπώντας σε βάρος αγροτοκτηνοτρόφων και λαού.

Οι τεράστιες ζημιές στην παραγωγή που θα αποζημιωθούν με ψίχουλα ή και καθόλου από τον ΕΛΓΑ την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δίνει από τις εισφορές των αγροτών στον ΕΛΓΑ, 1.8 εκατ. ευρώ για τους ξεπουλημένους της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την οργάνωση του συνδικαλιστικού κινήματος των αγροτών, δείχνει ξεκάθαρα την προσπάθεια της κυβέρνησης να χειραγωγήσει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα και να κάνει συνυπεύθυνους τους αγρότες στην προώθηση και εφαρμογή της αγροτικής πολιτικής των Ελληνικών κυβερνήσεων, της Ε.Ε. και των κατευθύνσεων της ΚΑΠ που οδηγούν στο ξεκλήρισμα, την φτώχια και την εξαθλίωση την μικρομεσαία αγροτιά.

Για όλα αυτά είναι αναγκαίο να δυναμώσει η οργάνωση του αγροτικού κινήματος με συγκρότηση νέων Συλλόγων σε χωριά και ομάδες χωριών, την ουσιαστική λειτουργία των Α.Σ με συνεδριάσεις, ενημέρωση των αγροτοκτηνοτρόφων με συσκέψεις και περιοδείες, οργάνωση αγωνιστικών διεκδικήσεων ανά περιοχή.

Σε αυτή την κατεύθυνση η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας σε συντονισμό με την Πανελλαδική επιτροπή των Μπλόκων συγκαλεί την Κυριακή  26 Νοέμβρη στις 11:00 το πρωί στο κοινοτικό κατάστημα της Ανθήλης πλατιά σύσκεψη, καλώντας Ομοσπονδίες, Αγροτικούς Συλλόγους, Επιτροπές Αγώνα, της  Στερεάς Ελλάδας, ώστε να επικαιροποιηθεί το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων, να προγραμματιστούν ενημερωτικές περιοδείες και συγκεντρώσεις μαζί με την προσπάθεια για συγκρότηση Αγροτικών Συλλόγων και για να συντονίσουμε τα αγωνιστικά μας βήματα.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση