Χαρές στην Περιφέρεια για την ένταξη στο ΕΣΠΑ της επέκτασης των δικτύων ΦΑ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 11:56 Χαρές στην Περιφέρεια για την ένταξη στο ΕΣΠΑ της επέκτασης των δικτύων ΦΑ

Έργο 326 χιλιομέτρων συνολικού προϋπολογισμού άνω των 47 εκατομμυρίων.

Την ένταξη της Πράξης «Ανάπτυξη Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου Μέσης και Χαμηλής Πίεσης» στον Άξονα Προτεραιότητας «Προαγωγή των βιώσιμων μεταφορών και εξάλειψη των σημείων συμφόρησης σε υποδομές βασικών δικτύων» του ΕΠ «Στερεά Ελλάδα», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.

Η θετική κατάληξη της προετοιμασίας ενός έργου που περιμένουν χιλιάδες νοικοκυριά, έγινε δεκτή μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, όπως μαρτυρά και η φωτογραφία που ανάρτησε ο κ. Μπακογιάννης στην προσωπική του σελίδα στο Facebook όπου διακρίνεται να αγκαλιάζει τον προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής Κώστα Λέμα.

«Οι υπογραφές έπεσαν και πάμε! Ενημερώνω περιληπτικά. Το πρώτο εξάμηνο του 2018 ξεκινά η κατασκευή δικτύων φυσικού αερίου μήκους 326,25 χιλιομέτρων στη Λαμία, τη Χαλκίδα, τη Λιβαδειά, τη Θήβα, την Άμφισσα και το Καρπενήσι. Υπογράψαμε την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και όσο τρέχει το έργο, σχεδιάζουμε την ανάπτυξη του δικτύου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα εκατοντάδες μηνύματα που έχουν έρθει και στο γραφείο και εδώ από πολίτες που βλέπουν ότι κάνουμε το πέρασμά μας στην νέα εποχή που μας θέλει Περιφέρεια που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτε από όποια άλλη ευρωπαϊκή!...», σημείωσε επίσης ο Περιφερειάρχης Στερεάς.

Συνολικά ο προϋπολογισμός του έργου είναι 47.351.707 ευρώ με δημόσια δαπάνη στα 21.222.000 ευρώ (ποσό για το ΠΔΕ) και ξεκινά στις 19 Ιανουαρίου 2018 με ορίζοντα ολοκλήρωσης τις 31/12/2023.

Από τα παραπάνω υπολογίζεται ότι 11.241 νοικοκυριά και επαγγελματικά κτίρια θα αποκτήσουν σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση