Γιάννης Ρούλιας: «Τέλος στους εικονικούς προϋπολογισμούς»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017 08:10 Γιάννης Ρούλιας: «Τέλος στους εικονικούς προϋπολογισμούς»

Τα τελευταία τρία χρόνια νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά μας και ο Δήμος Λαμιέων καταθέτει πλέον αληθινούς προϋπολογισμούς, δηλώνει στο LamiaReport ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Ρούλιας.

Ο προϋπολογισμός για το 2018 μαζί με το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης για τη νέα χρονιά, ψηφίστηκαν σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων την περασμένη Δευτέρα.

Κύριο γνώρισμα σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν κατά τη συζήτηση, ότι πλέον ο Δήμος Λαμιέων «καταθέτει αληθινούς προϋπολογισμούς», έκφραση που χρησιμοποίησε ο υπεύθυνος Οικονομικών Αντιδήμαρχος Γιάννης Ρούλιας.

Σύμφωνα με τον κ. Ρούλια στα τρία χρόνια που η παρούσα δημοτική αρχή έχει την ευθύνη της σύνταξης του προϋπολογισμού, κατάφερε να αυξήσει τα ταμειακά διαθέσιμα, κυρίως χάρη στην καλύτερη διαχείριση των πόρων, την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών προγραμμάτων και της περιουσίας του Δήμου, αυξάνοντας συγχρόνως την ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και των εκδηλώσεων που στόχο έχουν την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Για τις αρχές στις οποίες στηρίχθηκαν για τη σύνταξη του προϋπολογισμού, καθώς και τις δημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθούνται στην Οικονομική Επιτροπή με τις παρεμβάσεις όλων των επικεφαλής στη λειτουργία της, περιγράφει στο LamiaReport o Γιάννης Ρούλιας:

Όπως είπε και στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Ρούλιας, ο προϋπολογισμός του Δήμου είναι μια ουσιαστική διαδικασία με μετρήσιμα στοιχεία και αποτελέσματα, αλλά και με σαφή στόχευση.

Επίσης στην εισήγησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο τόνισε ότι για πρώτη φορά ο Δήμος ασχολήθηκε με δύσκολα οικονομικά θέματα και εκκρεμότητες, που κανείς τα προηγούμενα χρόνια δεν τολμούσε να αγγίξει.

Για την ιστορία των αριθμών αναφέρουμε ότι ο φετινός προϋπολογισμός προβλέπεται ισοσκελισμένος ως προς τα έσοδα - έξοδα στο ποσό των 66.488.696,46 ευρώ.

Τα αναλυτικά του στοιχεία μπορείτε να τα δείτε στο διαδίκτυο πατώντας ΕΔΩ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση