«Η Στερεά και θέλει και μπορεί να έχει δικό της Πανεπιστήμιο…»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 22:17 «Η Στερεά και θέλει και μπορεί να έχει δικό της Πανεπιστήμιο…»

Πιο προετοιμασμένοι αυτή τη φορά για να μην επαναληφθεί σχέδιο «Αθηνά 2».

Η κοινή στάση των τοπικών φορέων απέναντι στις επερχόμενες μεταρρυθμίσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, επιβεβαιώθηκε στη σύσκεψη που συγκάλεσε η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (13/12) στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Στερεάς, στη Λαμία.

Στο πάνελ βρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Λουκάς Υπερήφανος, μαζί με τον Δήμαρχο Λοκρών και Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας, Νίκο Λιόλιο, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη και το Δήμαρχο Λαμιέων, Νίκο Σταυρογιάννη.

Στο ακροατήριο μεταξύ άλλων ήταν τρεις κυβερνητικοί βουλευτές οι Αποστόλης Καραναστάσης, Νίκος Θηβαίος και Τάσος Πρατσόλης, από τους οποίους και ζητήθηκε περισσότερο ενημέρωση περί των προθέσεων του υπουργείου.

Αν και οι ομιλητές – ανάμεσά τους και ο Πρύτανης του ΤΕΙ Στερεάς Πέτρος Λάμψας - ανέπτυξαν επιχειρήματα όχι μόνο για τη σημασία της ίδρυσης ενός Πανεπιστημίου Στερεάς, αλλά και τους τρόπους στήριξής του, αυτό που διαφαίνεται είναι ότι η συζήτηση από πλευράς κυβέρνησης δεν πάει τόσο μακριά και είναι εύλογοι οι φόβοι για επιδερμική διαχείριση ενός ζητήματος που μπορεί να φέρει ένα ακόμη πιο οδυνηρό Αθηνά 2. Υπό αυτό το φόβο τέτοιου είδους συναντήσεις που συγκεντρώνουν το σύνολο των φωνών της Περιφέρειας, είναι σημαντικές προκειμένου να βρεθούμε περισσότερο προετοιμασμένοι απέναντι σε σχέδια που δε θα εξυπηρετούν ούτε την εκπαίδευση αλλά ούτε και την τοπική κοινωνία!

Κάπως έτσι το μήνυμα που στέλνουν οι αυτοδιοικητικοί της Στερεάς είναι ότι επ ουδενί η 2η μεγαλύτερη σε έκταση Περιφέρεια της χώρας δε θα  πρέπει να παραμείνει ως η μοναδική χωρίς Πανεπιστήμιο. Για αυτό και θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου ως το τέλος του χρόνου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση