27 χρόνια από την κοίμηση του Όσιου Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 12:11 27 χρόνια από την κοίμηση του Όσιου Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτη

Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας, κ. Νικόλαου και πλήθος πιστών, πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Αγάθωνος το πρωί της Κυριακής η Θεία Λειτουργία και Ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του οσίου Γέροντος Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτη για τη συμπλήρωση 27 χρόνων από την κοίμησή του.

Ήταν η πρώτη μνήμη που γιόρτασε η Μονή χωρίς την παρουσία του Γέροντα Δαμασκηνού ο οποίος και έχει καταγράψει σε βιβλίο τη ζωή του Οσίου Βησσαρίωνα.

Επίσης κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας, τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του αδελφού της Μονής Ιεροδιακόνου π. Ιερεμίου Ξαγάρα.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιότατος Αρχιμ. π. Γερμανός Γιαντσίδης «Ο πόνος της απουσίας του, 7 μήνες έχουν περάσει από την αιφνίδιο κοίμησή του, μετριάζεται από την πεποίθησή μας ότι ο Γέροντάς μας είναι παρών, μας στηρίζει και μας παρακολουθεί και παράλληλα το πρόσωπό του είναι ιλαρό και χαρούμενο γιατί είμαστε σε θέση να έχουμε στη διάθεσή μας ένα έργο συγγραφικό που παρουσιάζει με τρόπο αληθινό, με πίστη και αφοσίωση την ζωή του Οσίου Γέροντος Βησσαρίωνος με τίτλο: «Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης ο Ελεήμων Πνευματικός» […]Ο π. Δαμασκηνός είναι χαρούμενος και για έναν ακόμη λόγο, για την χειροτονία του πνευματικού τέκνου π. Ιερεμίου, την οποία έλαβε από τα χέρια και τις ευχές του πολυσεβάστου πατρός μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ.κ. Νικολάου. Ο π. Δαμασκηνός θεωρούσε τον π. Ιερεμία, άξιο της τιμής να τύχει του βαθμού της Ιερωσύνης. Αναγνώριζε την φλογερή του πίστη, την εργατικότητά και την υπακοή του….»

Η αδελφότητα της Μονής πρόσφερε επίσης ένα εγκόλπιο στον Σεβασμιότατο ο οποίος συγκινημένος και από τα λόγια του π. Γερμανού, ευχαρίστησε και αναφέρθηκε κι εκείνος με τη σειρά του στο μακαριστό π. Δαμασκηνό αλλά και σε εμπειρίες από το χρονικό της εμφανίσεως του αφθάρτου σκηνώματος του Γέροντος Βησσαρίωνος, γεγονός το οποίο συνεκλόνισε ολόκληρη την οικουμένη.

Δείτε φωτογραφίες από την imfth.gr και το Δημήτρη Ανάγνου:

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση