Πέθανε ο επιστημονικός συνεργάτης του Δήμου Λοκρών Ευάγγελος Χίνης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 17:48 Πέθανε ο επιστημονικός συνεργάτης του Δήμου Λοκρών Ευάγγελος Χίνης

Θλίψη στη Λοκρίδα και στον επιστημονικό κόσμο για την ξαφνική απώλεια του 56χρονου Αναπληρωτή Καθηγητή του ΕΜΠ.

Πένθος στο Δήμο Λοκρών για την ξαφνική απώλεια του στενού συνεργάτη του Δημάρχου Νίκου Λιόλιου, Αναπληρωτή Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ευάγγελου Χίνη.

Ο Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός Ευάγγελος Χίνης, ήταν ένας εξαίρετος επιστήμονας, με γνώσεις και ενδιαφέροντα σε σημαντικά ερευνητικά πεδία και ιδιαίτερα στον Τομέα της Πυρηνικής Τεχνολογίας.

Η αγάπη του για τη γενέτειρα της συζύγου του, το Καλαπόδι και ευρύτερα της περιοχής της Αταλάντης τον έφερε από το 2000 να προσφέρει τις γνώσεις και την εμπειρία του σε διάφορους τομείς στον Δήμο Αταλάντης.

Από το 2011, στον Καλλικρατικό Δήμο Λοκρών υπήρξε άμισθος σύμβουλος του Δημάρχου Κου Νικολάου Λιόλιου και με τις γνώσεις του και τις ενέργειες του συνέβαλλε στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Στον τομέα της εκπαίδευσης συνέβαλλε στην δημιουργία του Ανοιχτού Δημοτικού Πανεπιστημίου του Δήμου Λοκρών αφού ήταν ιδρυτικό μέλος και μέλος της Διοικούσας  Επιτροπής του Πανεπιστημίου.  Επίσης στον τομέα του πολιτισμού σημαντική ήταν η συμβολή του στη δημιουργία του Μουσείου του Καλαποδίου.

«Η διαρκής και άοκνη προσφορά του στο Δήμο Λοκρών, όποτε χρειαζόταν κάνει  την απώλεια  δυσαναπλήρωτη», αναφέρουν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Λοκρών, που εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του και τους φίλους του. Ο Ευάγγελος Χίνης ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Με σχετική ανάρτηση του Κοσμήτορα της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών Καθηγητή Ν. Μαρμαρά, και το ΕΜΠ μετέδωσε με οδύνη την είδηση της απώλειας του 56χρονου Ευάγγελου Χίνη:

«Με θλίψη σας ανακοινώνουμε την είδηση του θανάτου του Αναπληρωτή Καθηγητή της Σχολής μας, Ευάγγελου Χίνη.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Ηλιουπόλεως, την Παρασκευή 9/2/2018 και ώρα 12:00».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση